Bastarden

Bastarden Book Cover Bastarden
Madeleine De Montdidier #2
Anne-Marie Vedsø Olesen
Skønlitterær Historisk roman
Politikens forlag
2015
alle
278

Bedømmelse: (5/6 stjerner)
Spanien 1569

Madeleine De Montdidier har måtte flygte fra sit, ellers så trygge liv, som hofdame hos den forfængelige franske dronning. Hun har forbrudt sig mod sit fædreland. Synderen er kærligheden til lederen af hugenotternes oprørshær. Han blev slået ihjel og dronningen sendte Madeleine til Spanien med en anstandsdame, et brev, en kusk og en baby i maven.

Brevet hjælper hende dog ved det spanske hof, hvor hun bliver tålt fordi hun står under dronningen af Frankrig´s beskyttelse. Hun møder Kong Philips halvbror Juan, og hendes følelser sætter hende igen på en prøve ikke mindst på grund af hendes tilstand.

Det lykkedes hende at bilde det spanske hof ind at hun er en enke i lykkelige omstændigheder, Juan tror han skal være far og risikoen for, at der skulle komme en af fornem slægt fra Frankrig, på besøg på slottet og afsløre Madeleines rigtige forhold, gør det meget svært at bevare den perfekte facade.

Det er meget spændende at blive taget med tilbage i tiden og ovenikøbet til Spanien. hvor de dengang, for at sige det mildt, var religiøst forvirret.

Befolkningen ved ikke rigtig hvad de skal tro på, de forskellige trosretninger, protestanter, muslimer og jøderne kæmper indædt for at få den religiøse magt. Inkvisitionen farer frem med deres bødler og henretter folk på må og få og tiderne var meget urolige og alle var bange for at gøre noget forkert.

Historien om Madeleine minder alle kvinder om, at hvis man vil. så skal man nok nå sit mål - muligvis burde man overveje om det er forstanden eller kærligheden der skal bestemme vejen frem.

Historien er rigtig godt skrevet, beskrivelserne af landet, personerne og måden man tænkte på dengang, i de høje kredse i Spanien, får Bastarden til at hænge fint sammen. Man er godt underholdt sammen med Madeleine og hendes lille Sne.

Bogen får 4 stjerner - og kaster mig straks over Mordersken som bliver udgivet den 22/1