Akademiet – Drengen der forsvandt

Hampus Cedergren er blevet efterforsker i en lille lokal politistation i Sverige. En ret stille men også lidt kedelig tilværelse. 

Han bliver kontaktet af lederen af den gruppe i Akademiet, han før har samarbejdet med. Han bliver tilbudt et udvidet kursus i profillering. Han afslår først tilbuddet – synes at omstillingen er for overvældende, men bliver i sidste ende alligevel fristet og tager til København.

Deres nye gruppe skal tage sig af en sag om identitetstyveri. Forskellige grupper af Akademiet er blevet udstationeret i København og har fået hver sin sag at arbejde med. 

Kasper Melgaard er i midten af 40´erne og er blevet far for første gang. Hans unge hustru er taget på smuttur til London sammen med nogle veninder, og Kasper skal for første gang være babysitter – helt alene. 

Da datterens sutteklud forsvinder bliver hun meget urolig og præstere et hysterisk anfald på et par timer. Den usikre fader er sikker på at den lille pige må fejle et eller andet og vil tage til læge og få hende checket. Han glemmer i forvirringen at få sundhedskortet med sig ud i bilen og smutter ind efter det – da han kommer tilbage er bilen og barnet forsvundet. 

Kadetterne på Akademiets nye kursus bliver nærmest bremset inden de får startet, den sag de skulle have arbejdet med bliver forkastet og umiddelbart virker det lidt som om, det ikke helt er meningen, at lige netop den her gruppe skal have en sag i det hele taget.

Men efter lidt tovtrækkerier lederne imellem, får de en sag der minder om kidnapningssagen. En lille dreng, Albert er blevet kidnappet. Drengens mor har lagt ham til at sove til middag i carporten med en babyalarm til at lytte efter med. Hun faldet  i søvn på sofaen og da hun vågner er Albert væk – barnevogn og babyalarm er stadig i carporten. 

Der er nu gået 3 måneder siden babyen forsvandt og moderen er gået ned med stress og kan ikke huske ret meget af episoden, og det mest uhyggelige er at de intet har hørt fra de eventuelle kidnappere. 

 

Endnu engang stifter vi bekendskab med et hold nordiske efterforskningskadetter. Akademiet er et nordisk projekt, hvor man forsøger at uddanne specialtrænede politifolk. 

Vi møder svenske Hampus Cedergren og danske Nadia Elmkvist. De har tidligere arbejdet sammen omkring “Den tavse røver – Sæson 1”. Allerede der var der spændinger af forskellig slags kadetterne imellem. Hemmelig kærlighed blomstre lidt på kryds og tværs i gruppen. Oveni har Nadia set noget i Hampus` hus, sidst de arbejdede sammen – noget som hun ved hun er nødt til at fortælle ham ved lejlighed … 

Hampus ved ikke rigtig om han i det hele taget er kvalificeret til at være med til denne efterforskning, idet han ikke engang har været igennem 1. modul i grunduddannelsen. Ikke fordi at han ikke har lyst til at være en del af Akademiet, men han har svært ved at forholde sig til sin mangel på uddannelse. 

“Drengen der forsvandt” foregår i København, som er Nadias hjemmebane. Hun benytter også lejligheden til at ordne private ærinder undervejs. Forhold der bliver fortiet for resten af gruppen.

Eva Maria Fredensborg tager læseren med indenfor hos både “helte” og “skurke” og det bliver gjort så elegant at det holder handlingen i gang og skærper interessen hos læseren. 

Ligesom Sæson 1 af “Akademiet” er “Drengen der forsvandt” foreløbig en “Storytel Original”. Så den kan kun lyttes eller læses som e-bog på Storytel eller Mofibo. 

Lydbogen er indtalt af Lars Brygmann. Han gør, ligesom sidst, et rigtig flot stykke arbejde. Han har en god indlevelse, dette gør at lytteren slet ikke kan finde “Stopknappen” på telefonen. 

Akademiet er bestemt en rigtig god serie som helt klart kan anbefales. Man kan sagtens lytte til sæson 2 uden at tage sæson 1 først. Men der er ting der sker i første sæson som er rare at vide, når ham lytter til denne nye sæson. Denne gang består den af 12 afsnit og hele bogen varer 12 timer og 26 minutter at lytte igennem. 

 

Forfatteren har ligeledes skrevet :

Robert Strand – Trilogien:

Èn gang morder
Min mund er lukket
I blinde.

Det hvide mørke – Standalone

Storytel Original: 

Akademiet – Den tavse røver. – Første sæson 

 

 

Faktaboks: 

Titel: Akademiet 2 – Drengen der forsvandt
Forfatter: Eva Maria Fredensborg 
Genre: Krimi – Storytel Original 
Forlag:  Storytel/ Mofibo 
Udgivet: 2019
Sider: Kan lyttes på 12 timer og 26 minutter
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.