Twin Peaks ( Den hemmelige historie)

Forklaringen på personerne i Twin Peaks

I Nashville, Tennessee dør guvernøren for San Louisiana, Mariwether Levis under mystiske omstændigheder. Han overnatter i et lidt simpelt gæstehus under en embedsrejse i 1809.

Nogle af hans følge er blevet tilbage for at se efter nogle heste, der var stukket af under turen.

Konen i gæstehuset undre sig over at den fine herre er tungt bevæbnet og nægter at sove i sengen om natten. Han vil ligge i et hjørne bag et skab, med en pistol knuget i sin hånd. Hun hører ligeledes Lewis gå frem og tilbage foran hytten til langt ud på aftenen.

Midt om natten lyder der et voldsom postyr fra hytten hvor den fine herrer sover. Der er råb, skud og tumultagtige lyde derinde fra. Det lyder så voldsom at konen ikke tør at komme til undsætning. Lyden af hovslag lyder og Lewis råber om hjælp og vand – men hun tør stadig ikke at røre sig, af frygt for egen sikkerhed.

Major James Neely dukker op dagen efter, 12 timer efter guvernøren. Det er ham der blev tilbage for at finde de forsvundne heste. Han finder sin arbejdsgiver dødelig såret. Han har et skudsår i panden og et i maven. Neely skriver i et brev til præsidenten, hvor han hævder at Lewis begik selvmord.

Det er bemærkelsesværdig at der ikke var så mange værdier tilbage i hytten, efter Neely forlod hytten – men senere hen blev Majoren set med en pung om halsen som Lewis var meget glad for og altid gik med.

En del år siden blev en spejdertur lidt mere spændende end forventet. Drengene bliver sendt på klatretur og finder en nedlagt indianersti. Her flyder der en olielignende substans hen af, der lugter lidt af svovl.

De bliver fanget i et voldsomt tordenvejr og må opgive at lave varm mad over bål. Men lederen af ekspeditionen har taget sodavand med til sine spejdere og en af dem melder sig frivilligt til at hente dem nede ved floden. Han ser ved floden, en kæmpestor mand. Han er mindst 2.25 meter høj og har kæmpestore fødder. Det er tydeligt at manden bor inde i skoven. Dagen efter finder han sammen med sin leder fodspor i mudderet ved bålstedet – så det var ikke en drøm.

 

Disse hændelser foregår begge i området omkring Twin Peaks og starter denne bog. Bogen er ligesom delt op i 3 dele. Første del, hvor man hører om opstarten af livet omkring området. Hvordan indianeren bliver fordrevet fra deres land. Hvordan Twin Peaks bliver til et tømmerområde. Om hulemalerier hvor en ugle med et trekantet symbol bliver fundet dybt inde i skoven.

Del 2 handler om menneskerne der er portrætteret i tv-serien. Bl.a. Kævle-damen får man en forklaring på, hvorfor hun er så underlig som hun er. Psykologen Jacoby har en bror som vi også lære lidt at kende. Vi får historien bag Nadines klap for øjet og meget andet.

3. del er en blanding af portrætter fortsat af Laura Palmer, hendes far osv. Men der bliver også brugt en del “krudt” på Ufoer og USA´s forsøg på at dække over de fund der blev gjort for nogle år siden. Der er ifølge optegnelser brugt i bogen fundet en del rester af nedstyrtende ufoer og der er endda fanget et væsen fra det ydre rum – men er der nu også det ?

Denne 3. del kunne sagtens være en x-fil…

Det er klart en fordel hvis man først har set minimum det første afsnit af tv-serien inden man læser bogen – så får man klart mere ud af den. Det er godt at have alle de underlige personer i serien frisk i hukommelsen, når man får forklaringen på hvorfor de er som de er.

Opbygningen af bogen er lidt speciel. Man har en samling avisartikler, portrætter, dagbogsnotater og lign der fortæller historien. Derud over er der nogle notater fra den mand der har samlet disse artikler, kaldet arkivaren. Han skriver sine notater lige efter artiklerne. Men der er yderligere en person der hele tiden kommentere disse artikler samt notaterne fra Arkivaren. Det er den FBI agent som er sat til at “skrive” bogen. Denne agent skal verificere at oplysningerne i artiklerne og noterne er rigtige.

Det tager lidt tid inden man får alle 3 typer notater til at “spille sammen”. Man bliver meget forvirret i starten ind til man finder en måde at få alle oplysninger med, idet FBI agentens notater står i den ene side og skal læses ind imellem det andet.

Er man vild med Twin Peaks og tv-serien X-Files er denne bog bestemt noget man skal give sig i kast med. Man bliver flere gange undervejs meget i tvivl om bogen er ren fiktion, eller om oplysningerne er rigtige…

 

Faktaboks: 

Titel: Twin Peaks (Den hemmelige historie)
Forfatter: Mark Frost
Genre: Biografi, om en tv-serie
Forlag:  Politikens forlag
Udgivet: 2017 
Sider: 362
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.