Mørket kalder

Cecilie Mars, også kaldet Gubby blandt venner, er efterforsker i drabsafdelingen ved Københavns politi.

Hun får en sag om en ung kvinde, Fie der er blevet voldtaget i et parkanlæg på vej hjem fra en festlig aften i vennernes lag. Hun var på bar sammen med kammeraterne fra gymnasiet. En lidt kraftig mand, en del ældre end resten af flokken, blander sig sidst på aftenen. Han flirter kraftigt med Fie både på værtshuset, men også senere da hun vil hjem. Manden vil gerne “følge hende”, dette resultere i fuldbyrdet voldtægt.

Gerningsmanden slutter seancen med at sikre sig pigens sygesikringskort og forbereder hende på at hvis hun melder det, så ved han hvor hun bor – og vi da tage kniven med på besøg næste gang.

Dette er grunden til at der går 9 dage inden Fies mor overtaler sin skrækslagne datter til at melde det. Desværre er alle DNA spor da gået tabt, og politiet har da ikke ret meget at arbejde med. De giver dog Fie nogle forbryderbilleder at kikke på og på grund af en speciel tatovering, genkender Fie gerningsmanden.

En forsvarsadvokat, kaldet “Terrieren” er desværre ret dygtigt til sit job. Han får gerningsmanden på fri fod, dog stadig sigtet.

Cecilie Mars, ser den ulykkelige Fie der nærmest kravler ind i sig selv, og hun føler sig magtesløs. Da hun samme aften plages af mareridt er der kun en ting der kan få det til at forsvinde. En tur ud af lejligheden – ud i det fri.

Hendes tanker er parkeret ved den verserende sag og uden hun egentlig opdager det, står hun ude foran gerningsmandens stamværtshus. Lige som hun fortryder hun kom, dukker gerningsmanden op og sætter sig ind i sin bil for at køre hjem. Der farer en djævel i Cecilie, og hun sætter efter ham…

 

En hårdkogt krimi, med en kvindelig hovedperson der bliver smidt ud i sit livs dilemma. En historie om magt, vold, og umulige relationer. Om gerningsmænd der udøver deres forbrydelser, og får minimum af straf for deres forseelser. En bog om selvtægt, kan man det ? Og hvor stopper man ?

“Morket kalder” foregår i det indre København og naturligvis foregår en del af den om natten. Cecilie er en natteravn, har svært ved at sove pga personlige dæmoner der plager hendes drømme. Men inden længe er det ikke kun drømmene der fratager hende nattesøvnen. Hun bliver udsat for afpresning af dimensioner man slet ikke kan forestille sig.

Michael Katz Krefeld har skrevet et brag af en krimi. Han formår at opbygge en stemning så timerne går og siderne vender nærmest sig selv. Hvor man ind imellem kan have tendens til at lure hvor mange sider der er igen til slutningen, er det med ængstelse man kikker her, man ønsker bare at historien fortsætter. Men som vanligt er for Michael Katz Krefelds bøger, så er “Mørket kalder” bestemt ikke for sarte sjæle, den er mørk, barsk og der er bestemt passager som jeg nødig ville se filmatiseret. Men det kan vi jo godt lide 🙂

Historien om Cecilie Mars er årets krimi – virkelig velskrevet og umulig at slippe.

 

 

Faktaboks: 

Titel: Mørket kaldet 
Forfatter: Michael Katz Krefeld
Genre: Krimi
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2018
Sider: 354
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.