En sang for de døde

Ash Henderson må gøre op med en seriemorder

Ash Henderson sidder i saksen. Den tidligere drabsefterforsker, sidder i spjældet for mordet på sin egen bror. Han er blevet falsk anklaget for mordet af sin værste fjende Mrs Kerrigan. Hun sidder udenfor fængslet i sit undergrundsimperium og styrer alt hvad der sker med Ash, uanset om han sidder i spjældet eller er ude i det fri. På hendes lønningsliste figurere adskillige ”gorillaer” der lyder hendes mindste vink.

Hun gør det til sin fornemste pligt at sætte en kæp i hjulet, hver gang Ash står til prøveløsladelse. Hun får opsnappet når sagen skal tages op igen. Hun arrangere at hendes gorillaer, der sidder inde for tiden, opsøger Ash og slår ham til lirekassemand. Naturligvis vil Ash ikke bare lade voldsmændene ”more sig” uden at han går til modangreb og på den måde fremstår han som en slagsbror der ikke er moden til prøveløsladelse.

Hun lover i en telefonsamtale at dette mønster vil gentage sig om og om igen, lige ind til den dag det begynder at kede hende. Da vil de så slå ham ihjel, og finde en anden at more sig med. Så Ash har kun en mulighed: vente…

Ved en tilfældighed dukker en højerestående politimand op i fængslet. Han hedder Jakobsen. For nogle år siden stod Ash for efterforskningen i en sag om en voldsom Serieforbryder. Morderen blev sidst set af Ash, da han stak af og forsvandt sporløst i 8 år.

Da unge sygeplejesker igen bliver bortført, fundet mere levende end døde med plastikdukker syet ind i maveskindet, må man have fat i den efterforsker der ved mest om sagen, Ash Henderson.

Jakobsen har magten til at få ham ud af fængslet, betingelsen for at blive ude er at Ash skal bære en fodlænke. Den aktiveres hvis han ”bliver væk” for sin sponsor. Hvis han kommer for langt væk fra hende, bliver indsatsstyrken sat i gang. Hvis han ikke overholder denne enkelte regel, bliver han sat tilbage hvor han kommer fra.

Ash sponsor er kriminalpsykologen Alice. Hun kender Ash i forvejen og hun ved hvad hun går ind til, tror hun.

Nu starter kapløbet om at finde en morder, men også at undgå at Mrs Kerrighans håndlangere ikke finder ham mens.

”En sang for de døde” er en udemærket fortsættelse af ”hilsner fra de døde” hvor Ash jagter sin egen datters morder.

Bogens hovedperson er en klassisk antihelt. Han gør for det meste alt det man ikke må og slipper af sted med det. Hans tankegang er ret ensporet og det kræver sin mand/kvinde at finde sig i hans kontante facon. Han er totalt på røven og befinder sig i en klemme der er umulig at komme ud af, tvinges til at bryde loven for at redde sin bedste ven.

Handlingen har masser af fart og spænding. Volden er meget intens og beskrivelserne er ret grafiske og der bruges brutale metoder hele bogen igennem.

Hvis man er til Karin Slaughter, Tess Gerritsen og Chris Carter er denne bog også noget for dig. Den eneste bagside er at bogen nok kunne have været lidt kortere.

 

Faktaboks: 

Titel: En sang for de døde
Serie: Ash Henderson #2
Forfatter: Stuart MacBride
Genre: Thriller/Krimi
Forlag:  HarperCollinsNordic
Udgivet: 2014
Sider: 490 
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.