Blodmåne

Radioprogram med mørke facetter

Alpha Bartholdy, modekonge i det Københavnske Jetset, bliver en sen råkold nat fundet myrdet i H.C. Ørstedsparken. Ved første øjekast ligner han en hjemløs, der har drukket tæt og har lagt sig til at sove i den iskolde park. Hans tøj er beskidt og han virker usoigneret.

Modekongen var stylist, modekommentator i forbindelse med modeugen og indehaver af et konsulentfirma med to ansatte. Den skæbnesvangre aften havde han været til branchefest på Geologisk institut fra kl 21 og blev fundet livløs i parken kl 2 om natten.

Retsmedicineren finder ud af at Alpha lige før sin død har drukket noget ætsende væske, der i dette tilfælde har været dødbringende. Hans spiserør har svære syreskader og det opkast der findes på hans tøj bærer spor af blod.

Senere sporer man sig ind på at det er afløbsrens at han har drukket. Det er det eneste rengøringsmiddel der ikke lugter eller smager af noget. Hvis man hælder det i basisk væske vil ingen kunne fatte mistanke til det inden det er for sent. Det er til gengæld den perfekte dræber idet man som en naturlig reaktion kommer til at kaste op og syren kommer to gange gennem spiserøret og gør dobbelt så meget skade.

Ingen har set Alpha gå hjem fra festen, heller ikke om der var nogen der fulgte efter ham for at bevidne hans pinsler.

Drabsefterforsker Jeppe Kørner og hans bramfrie kollega Anette Werner må rode i modekongens omgangskreds på jagt efter en hensynsløs morder, og ikke mindst et motiv for den barske handling.

Iblandt de personer der er tættest på Alpha finder man en af Jeppes bedste venner, skuespilleren Johannes. Uroen vokser idet netop Johannes ikke vender hjem efter den fatale modefest. Skal man være nervøs for skuespillerens helbred eller gemmer han sig af andre årsager? Jo flere ting man henter frem om ham, jo sværere bliver det for Jeppe at holde vennen uden for mistanke.

 

“Blodmåne” er 2. bind i serien om dette skønne makkerpar. Jeppe Kørner, der i denne roman kommer personlig i klemme, på mere end en måde. Hans bedste ven er under anklage og han har en meget ung kæreste som han prøver at leve op til. Han vasker hænder 2 gange hver gang han har dummet sig og har konstant melodistumper hængende i hovedet, der afspejler hans humør – eller også hans stressniveau.

Hans makker Anette er noget af en personlighed. Hun burde simpelthen have været en mand. Hun giver ikke lytte til sin krop, læger er noget man ikke opsøger før man er døden nær. Hun æder som en tyndtærsker og hun er typen der ligger under bordet og tæsker løs på radiatoren når den ikke virker. Hun har ligeså meget pli og fintfølelse som den barskeste havnearbejder.

Katrine Engberg har her skabt et makkerpar man hygger sig rigtig meget med. Plottet i historien holder 100% vand og er plausibel og uforudsigelig. Det er en fremragende krimi der har det hele – bestemt en godkendt opfølger af “krokodillejægeren” som debutromanen af forfatteren hedder.

 

Faktaboks: 

Titel: Blodmåne
Serie: Jeppe Kørner & Anette Werner #2
Forfatter: Katrine Engberg
Genre:Kriminalroman 
Forlag: People´s Press  
Udgivet: 2017 
Sider: 366
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.