Corpus Chisti

Den unge Noah Smith, bliver sendt ud til Corpus Christi College i Oxford, England. Han skal være assistent for Professor Elisabeth Hurlington. Hendes speciale er teologi, det viser sig hurtigt, at Noah ved en del mere end den almene studerende, og er dermed den bedst kvalificerede til opgaven. Lige efter han har mødt professoren, får han en foruroligende MMS på sin mobiltelefon.

Billedet viser en besynderlig korsfæstelse. En af Noahs læremestre indenfor tempelriddernes orden, Raymond Williams hænger på korset. Men han “vender forkert”. Han er sat på korset, så hans ansigt vender ind mod korset. Hans bødler har med en skalpel, efterladt en besked på ryggen af den stakkels mand, skrevet på latin.

Det må i sig selv have en betydning, at lige netop denne fremgangsmåde er anvendt – og at billedet er sendt til Noah. Idet Raymond er en ven til Noah, ved han lige nøjagtig hvor ofret hænger, og skynder sig afsted til huset, med Elisabeth i hælene. Ligesom Noah ankommer, løber tiden ud for den gamle mand. Han når lige at give sin unge elev en besked, inden han udånder. Beskeden er igen på latin – og giver ingen mening.

Inden Elisabeth og Noah når at tænke over, hvad de skal stille op med fundet, banker politiet på døren og de ved på besynderlig vis, at det er Noah der er i huset.  Det er nu tydeligt, at den der har sendt billedet til Noah, også har informeret politiet – men de har nok ikke fortalt sandheden om miseren.

Hvad Elisabeth ikke ved, er at Noah er opdraget som tempelridder. Han har hele sit liv fået at vide at hvis en af de 9 højeststående tempelridder dør, har Noah 48 timer, til at sørge for, at Tempelriddernes hemmelighed bliver beskyttet. Hvis han bliver tilbage på gerningsstedet, og bliver tilbageholdt af politiet, har han ingen mulighed for at hjælpe ordnen.

Han vælger flugten, og Elisabeth står nu med to valgmuligheder. At blive tilbageholdt som mulig morder, eller at flygte sammen med Noah, og dermed blive eftersøgt af politiet og jagtet af en fjende hun ikke ved hvem er…

 

Jesper Holm har her skrevet første del, af denne nye serie, der sender konspirationsteorierne omkring Jesus, katolicismen og tempelridderne på endnu en tur i manegen. Men dette er ment på den positive måde. Læseren bliver inviteret ind i en verden af vold, myter, legender og historie. Vi bliver taget med tilbage til slutningen af tempelriddernes endelige, eller var det nu også det?  Det er almindelig kendt, at de sidste Tempelridder blev brændt på bålet i 1314. Men overhovedet for ordnen, Jacques de Molays, havde lugtet lunten. Han fandt et smuthul, hvorved man kunne bevare den gamle ordnen.

Læseren bliver hvirvlet ind i flere fortællinger på en gang. Vi er i tempelriddernes sidste dage, vatikanet, følger de lejesoldater der jagter Noah og Elisabeth og sidst, men ikke mindst, det unge par der jagter noget de ikke ved hvad er, på tid. Men forfatteren formår, at få de forskellige scener, til at give mening efterhånden som man når ind i bogen. Den er fremragende skrevet og meget fængslende. Til tider er den ret brutal.

Scenerne udspiller sig vildt forskellige steder og handlingen bliver krydret med billeder og symboler som gør, at bogen bestemt egner sig bedst som fysisk bog. Men den findes også som lydbog, indlæst af Morten Rønnelund.

Hvis man er til Dan Browns “Da Vinci Mysteriet” så er Jesper Holm helt klart en spændende ny forfatter. Vil straks haste videre til den næste i serien “Pater Noster”

 

 

 

Faktaboks: 

Titel: Corpus Christi
Serie: Noah Smith #1
Forfatter: Jesper Holm
Genre: Konspirationsthriller 
Forlag: Politiken
Udgivet: 2017
Sider: 329
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.