Gud har travlt – Vi elsker andre og os selv ihjel

Det nye indvandrekritiske parti : Sikker kurs – Danmark er danskerne vinder mere og mere indpas i befolkningen. 

De dystre forudsigelser om at Europa snart bliver overtaget af “De fremmede” bliver understøttet bl.a. af Pierre LaFayette der er en berømt statistiker. Hans tørre tal understøtter alt det “Sikker kurs” står for. 

Der bliver arrangeret en politisk debat i tv, hvor formændene fra hver af de to yderste fløje i folketinget, bliver sat overfor hinanden – naturligvis med flygtningepolitikken som hovedemne – det er jo godt fjernsyn. Pierre LaFayette er ligeledes inviteret så han kan supplere med det han arbejder med. Denne tv-konfrontation ender kaotisk og fatalt. 

En af de driftigste og mest karismatiske lederskikkelser i Sikker Kurs- Danmark er danskerne, er Leonhard Kristensen. Han ved lige hvordan man lettest skaffer sig vælgere til det kommende folketingsvalg. 

Den form for valgkamp han udføre, er efter gammeldags model – fra forsamlingshus til forsamlingshus. Han har sin faste skare af støtter med sig rundt. De skal sørge for den rette stemning. Med nogle “Gode historier” om hvad de fremmede har gjort forkert – og folk i salen til at give ham ret, så vare det ikke længe før alle bliver smittet af hans optræden og finder sig selv, stå og råbe med på slagord – selvom det måske ikke var det, man gik derhen for. 

Journalisten Louise Sørensen er fra den “røde” avis EP. Hun har fået den opgave, at hun skal undersøge hvem denne Leonhard egentlig er. Hvorfor lykkedes det ham at tryllebinde så mange nye følgere ? 

Auditøren Charlotte Winter bliver kaldt til Odense. Har sidder en eks-soldat anklaget for mord, og han vil kun tale med Charlotte – ingen andre. Efterhånden som afhøringene skrider fremad bliver manden mere og mere utilnærmelig – og han er i hvertfald uskyldig – Charlotte er ikke helt sikker på han taler sandt.

 

 

Forfatter Carsten Busk har her skrevet 4. bind i serien om auditøren Charlotte Winter. Naturligvis kan man ikke få baggrunden om auditøren med, hvis man starter sin rejse her. Men det kan sagtens lade sig gøre at følge med selvom det er den første Winter-bog man læser. 

Bogens hovedemner er Fremmedhad – ekstremisme. Men er ligeså meget en historie om, hvor nemt det er at manipulere med “svage mennesker” – typen der lader sig rive med og som til sidst ikke helt er klar over egne meninger. Der var flere gange hvor jeg fik flashback til den populære kultfilm – “Bølgen” der blev lavet i 1980´erne – en af de mest uhyggelige film jeg har set. 

Læseren bliver ligeledes inviteret med til tv-debat og får her en smagsprøve på hvordan man bære sig ad med at holde “Gryden i kog” så debatten bliver godt fjernsyn og derved kan give flere seere. 

Selvom auditøren Charlotte Winter har den gennemgående rolle – så er den person der fylder mest i romanen nok Leonhard – man bruger ret lang tid på at hade den mand og hans holdninger. 

Forfatteren formår at holde gryden godt i kog – når man er ca 1/3 del inde i bogen, så læser resten nærmest sig selv. Plottet holder og læseren bliver fastholdt på bedste vis. 

Selvom skurken er åbenlys er der alligevel en del af de andre medvirkende i bogen, man som læser ikke helt ved, hvor man har. Løsningen bliver frigivet i fine afmålte bidder. 

Forfatteren er selv fra Svendborg og naturligvis skal noget af handlingen sendes derned – men den foregår til dels også i Odense. Vælgerne til Leonard bliver fundet i de mest øde egne af landet 

Alt i alt er “Gud har travlt – Vi elsker andre og os selv ihjel” en virkelig spændende fortælling – den bør man kaste sig over hvis man er til fortællinger hvor vold, manipulation og vanvid går hånd i hånd. 

 

Carsten Busk har ellers skrevet : 
Auditøren – Intet er som det syner
Darknet – Den 6. engel
Stedfortræderen – Manden der arvede en forbrydelse 

 

Faktaboks: 

Titel: Gud har travlt – Vi elsker andre og os selv ihjel. 
Forfatter: Carsten Busk
Genre: Spændingsroman
Forlag: Busk
Udgivet: 2020
Sider : 351
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)