Manden i tre dele

En landmands kone vågner en sen nattetime, hun har en fornemmelse af at der er et eller andet helt galt, Efter lidt ihærdighed får hun vågner manden. Da ægteparret ser ud af vinduet sker der mærkværdige ting på Smøl Vold, der ligger lige ved siden af gården. Der er ligesom nogle mærkelige lyde og lysglimt. Stedet er et freder naturområde og derfor virker det ulogisk at nogen skulle foretage underlige ting der. 
Da landmanden kommer op på volden, finder han en skadedyrsskræmmer, som kilden til de forstyrrelser der lå i luften, men der er også andet på volden, et lig af en ældre herre. Den afdøde ligger nærmest helt pænt, med en presenning over sig. Ved siden af manden står der en skovl stukket ned i jorden.
Da politiet kommer og forsøger at finde en løsning på dette mærkværdige skue, afløser den ene forunderlige afsløring den næste. 
Den ældre herre, er et stjålet lig. Han har være død i 3 dage.

Ham der ejer jorden Smøl Vold er på, har et apparat hvor man kan scanne jorden, format findende af om volden har hemmeligheder gravet ned, og det er vist årets underdrivelse. Politiet kan se frem til et kæmpestort gravearbejde, både i jorden og i gamle arkiver.

Lucas Stage, der er specialagent i enheden Task Force 14, bliver sendt til Sønderjylland for at hjælpe de lokale med efterforskningen. Davis Flugt, er ligeledes agent i samme Task Force, men har været på orlov et stykke tid. Da han læser om dåsagen bliver han lige dele fascineret og nysgerrig og vil hellere end gerne med til Smøl Vold. Han er sikker på at han kan løse gåden. 

Begge agenter glemmer at tage hensyn til det faktum at lokale sønderjyder ikke har den store tillid til “pop-smarte” københavnere, der tror de er så kloge. 

Anmeldelse:
Thomas Bagger er forfatteren bag “Manden i tre dele”. Det er første del i en ny krimiserie. Her bliver man som læser introduceret ikke kun for et helt nyt hold efterforskere, men også en bizar drabssag. Det kan nogen gange være en svær ting at få doseret de informationer der bliver delt om figurer der skal være hovedpersoner i flere bøger. Dette klarer Thomas Bakker på fornemste vis, læsernes nysgerrighed er bestemt ikke stillet efter første bind. Det bliver interessant at følge de to specialagenter fremover. 

Scenen i bogens start udspiller sig i Sønderjylland, i et lille samfund, hvor alle kender hinanden og det hele virker temmelig sammenspist. Dette er en genial scene at “smide” en gerningsmand ind i. Der er ingen der mistænker nogen, og hvis man gør er politiet de sidste der får det at vide.

Så de to agenter fra hovedstaden må begynde hele forfra og må have fat i den store graveske, for at få gang i efterforskningen. Tingene bliver ikke bedre, da nogle af de mistænkte også er at finde på den lokale politistation, hvem kan de så stole på ?

Thomas Bakker har skrevet bøger i flere år. Men i dette nye set-up folder hans forfatterskab sig helt ud, på,en hel ny måde. Han kan skrive så den person der bliver præsenteret står lige ved siden af. Man får som læser præsenteret nogle sidehistorier i løbet af bogen, der går lige i følelserne, og man får en stor klump i halsen. Beskrivelserne er så levende at de bliver siddende i kroppen efter endt læsning. Det viser at forfatteren har en eminent fortællestil, hvilket gør det svært at slippe historien igen. 

“Manden i tre dele” er heldigvis starten på en spritny krimiserie, og allerede nu er det svært at vente til den næste kommer. Historien er intens og kan læses af alle der elsker en god og fængslende krimi. 
Der kommer rigtig mange krimier lige nu, men denne her skiller sig ud fra mængden og bør bestemt overvejes når sommerferiebøgerne skal pakkes. 

 

Faktaboks:
Titel
: Manden i tre dele 
Forfatter : Thomas Bagger

Genre: Krimi
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 2021
Sider: 380

 Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)
Bogen kan lyttes/læses på Mofibo, hvor Janek Lesniak er indlæser.