Søster – Mellem himmel og jord

Michael Lund er kendt af alle der har lyttet til P4 de sidste mange år. Han har været musiker stort set hele sit liv. Han har igennem sin karriere spillet i forskellige bands, med forskelligt udtryk, og der er ingen tvivl om at musikken er den “motor” der har holdt Michael igang, igennem livets lyse og mørke sider.

Især hvis man er fra trekantsområdet, og var på koncertstederne omkring årtusindskiftet – var Kick the Kangaroo helt sikkert til at finde på plakaten. Men bandet gav mange, mange koncerter i en årrække i denne periode. Michael kom med som forsanger, nærmest ved et tilfælde, og heldigvis for det – han har været en medvirkende årsag til at bandets musik fik den lyd de havde.

Men inde bag frontmandens facade skete der en hel masse. Som ganske ung, lige før Michael blev student falder hans mor om – helt uden at være ramt af anden sygdom end lidt forhøjet blodtryk – og midt i bandets succes gentager historien sig – og Michael er forældreløs..

Men dette er kun en forsmag på hvad den karismatiske forsanger i Kick the Kangaroo og senere Chasing Grace skal igennem på privatfronten. 

For 5 år siden mødtes Michael med journalist Thomas Kvist Christiansen. Han vil gerne have Thomas til at skrive lidt om Michaels nyeste projekt – pladen “Sister” der blev skrevet dengang. Efter lang samtale på en Café i Vejle, var journalisten så overvældet af den historie der væltede ud af musikeren, så han godt var klar over at en artikel i en avis ikke var nok – det kom der denne bog ud af.

 

Anmeldelse: 
“Søster” med undertitlen “Mellem himmel og jord” er en fortælling om hvad livet kan byde et menneske, der på overfladen lever det feterede og succesrige musikerliv. En virkelig rørende fortælling om musik, sorg men også om kærlighed til de nærmeste, der bliver mere og mere dyrebare efterhånden som der bliver færre af dem. 

Denne bog kan rigtig mange ting. Det er en fortælling om kærlighed til musik. Michael Lunds foreløbige karriere beskrives her. Både de fantastiske, de skæve og de svære oplevelser. Der bliver brugt mest energi på tiden i “Kick The Kangaroo” – et band jeg med glæde har lyttet til og været til en del koncerter med. Men også en fin beskrivelse af hvordan et band, der har masser af fans, og på overfladen succes, vokser fra hinanden og får andre musikpreferencer. Hvad gør man så?

Men også tab er et stort tema i “Søster”. Historien omkring Michaels søster vil jeg ikke skrive så meget om, den er så godt fortalt at den skal man selv læse – og blive lige så rørt som jeg blev. 

Ved siden af musikken er dette også en beretning om hvordan man kravler op af sorgens brønd og kommer videre – om en klog læge og om et tilbud i kræftens bekæmpelse alle der er i lignende situation burde benytte sig af. 

Denne type roman er ikke en jeg normalt ville læse, men jeg er rigtig glad for at jeg gjorde det. Den giver bestemt stof til eftertanke. En fortælling om livet på godt og ondt – som bestemt kan anbefales alle at læse. 

Undertitlen på bogen – Mellem himmel og jord er en henvisning til Michael Lunds nyeste Ep, der ligger på Spotify. Her synger Michael på dansk, hvilken han for år tilbage afviste blankt, at han nogensinde ville gøre. Søg efter titlen på tjenesten og lyt med. 

Bogen kan bestilles her : http://www.kvistkommunikation.dk/Kvist_Kommunikation/michaellund.html

 

Faktaboks: 

Titel: Søster – Mellem himmel og jord.
Forfatter: Thomas Kvist Christiansen
Genre: Selvbiografi
Forlag: Kvist Kommunikation 
Udgivet: 2022
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)