Når engle græder blod

København er på den anden ende. Copenhagen Marathon skal afholdes, og selveste kronprinsen har meldt sin ankomst, for at løbe med.

Drabschef Kristian Swane er henne for at se løbet blive skudt i gang. Robert Svendsen, en af hans betroede medarbejdere stiller også op, sammen med politiassistent Lone Wilhelmsen. Lone og Robert arbejdede sammen i en sag om et dobbeltdrab i Hjørring, for nogen tid siden. De har efterfølgende ikke haft tid til at se hinanden, men løbet er en kærkommen anledning. De er begge ikke i tvivl om at de skal være lidt mere for hinanden end blot kolleger.

Kristian har fået besked på at invitere Lone og Robert til middag, senere på dagen. Kæresten Ina har mødt Lone under den omtalte sag, og de to kvinder kom tæt på hinanden i den forbindelse. Drabschefen finder de to medarbejder lige før løbet skydes igang, får afleveret invitationen, og vender snuden den anden vej, for en stund.

Under løbet undre de professionelle løbere sig over to unge kenyanske løbere. De holder sig til løbets frontlinje og da de nærmer sig mållinjen, er der stadig en del kræfter tilbage i de unge løbere. Kenyanerne får sig løbet op foran, og lige som det går rigtig godt, falder den ene af løberne om. Da hjælpen er fremme, kan man konstatere at han er død.

Dagen før løbet, er en af byens rockere, Jon Eliassen blevet kontaktet af en tysk forretningsmand. Han har brug for kost og logi til to unge mænd. Det er godt betalt, men de skal ikke være for synlige i bybilledet, så Jon bliver bedt om at “gemme dem lidt af vejen”. Jon kender tilfældigvis en prostitueret Stella, der godt kan klare dette lille job. Han skal møde op på en rasteplads ved motorvejen, og hente de to mænd. De bliver afleveret til Stella, hun sørger for indkvartering, og jobbet er overstået – tror Jon.

Jorden brænder under fødderne på den unge rocker, da en af de unge mænd falder om til maratonløbet. Hvad nu hvis han bliver sat i forbindelse med den unge mand? Hvad med Stella, sladre hun om at hun kender til drengen ?

Da Kristian Swane finder ud af at den unge mand var udsat for bloddoping inden maratonløbet, får sagen en helt uventet drejning. Da der efterfølgende sker et mord på selve politistationen, af et vidne til skandalen, bliver sagen ikke mindre kompliceret.

 

“Når engle græder blod” er roman nr 2 i serien om Kristian Swane. Det er aldrig nemt at skrive en 2´er, men Jakob Knudsen har gjort et hæderligt job. Selve emnet i krimien er ret ukendt i krimiens verden. Der er ikke mange bøger der handler om doping. Men sagen er ret aktuel, mange sportsgrene i dag er ramt af den ene dopingskandale efter den anden. I denne her kan man blive lidt klogere på hvad det er at det går ud på.

En rig tysk forretningsmand har kontakt med en medarbejder i Afrika, der rekruttere de “forsøgskaniner” der bliver sendt til Europa. De bliver lovet en lys fremtid i Europa, hvis de vil medvirke i disse medicinske eksperimenter. Det er meget sandsynligt at mange med deres livsbetingelser ville vælge at sige ja, til sådan et forslag.

Ved siden af emnet om doping, bliver narko og prostitutionsmiljøet ligeledes vendt i denne roman. Der bliver præsenteret nogle virkelig grumme personer, der kan få den mest garvede krimilæser til at krumme tæer.

Jakob Knudsen har skrevet en rigtig god krimi, med masser af gru og spænding leveret af  genkendelige personer, situationer og omgivelser.

De bedste anbefalinger herfra

 

Faktaboks: 

Titel: Når engle græder blod
Forfatter: Jakob Knudsen 
Genre: Kriminalroman – Serie Kristian Swane #2 
Forlag: People´s Press
Udgivet: 2013
Sider: 302
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Lyttet på Storytel, hvor bogen bliver oplæst af Jesper Hvilsom.