Fanden tag dig

Elin og Peter har været gift i 30 år. Peter har altid virket som en meget selvglad, men mut type. En person der har svært ved at finde engagement i andres liv og interesser. Parret har fået to drenge, der begge er blevet voksne og har fået deres egne familier.

Bogens forfatter, Niels er bror til Elin og fortæller om den sidste jul, familien holder sammen med Elin. Som de plejer, tager Niels sammen med sin kæreste Jerry til Horsens for at være sammen med Elin, Peter og deres familie. Men det mærkes tydeligt allerede fra starten af at tingene ikke er som de plejer. 

Elin har voldsomme rygsmerter, som Peter enten ikke har set eller har svært ved at håndtere, eller også vælger han at ignorere problemet. Så det er Peter og Jerry der må hjælpe Elin med alle forberedelserne til julen – selv Elins fødselsdag, der ligger i juledagene, må hun også stå for, med Peter liggende på sofaen. 

Der er en underlig trykket stemning i huset, og lige efter deres tur til Jylland, skriver Elin en SMS til Niels – hun vil skilles – hun magter ikke forholdet til Peter længere – hun har fået nok at hans humørsyge og forventninger om at bliver opvartet.

Men Peter vil ikke skilles. Han forsøger at finde charmen frem og prøver at vinde Elin tilbage igen. Hun begynder at flygte rundt til forskellige familiemedlemmer for at finde lidt ro og fred – og ender på krisecenter. Peter gør alt hvad han kan for at holde kontakten, og forsøger at opspore hende – han vil med alle midler have sin kone hjem igen, så tingene kan komme tilbage til det han kender.

TIngene eskalere da parret skal igennem bodelingen i huset – Dette har fatale følger.

 

Anmeldelse: 
Det var helt tilfældigt jeg faldt over denne bog i Mofibos app. Da jeg først kom igang med at lytte til bogen, oplæst af bogens forfatter – havde jeg svært ved at slukke for den igen. Under de pauser der var i  lytningen, var fortællingen svær at få ud af tankerne. 

At historien bliver fortalt af en person der har været så tæt på begivenhederne, og selv havde følelser i klemme i processen, gør at bogen har en stemning der er svært at finde andre steder. 

Læserne kommer med i hele processen omkring denne tragiske sag. Bogens forfatter beskriver alle delprocesser ganske glimrende. Både hændelserne op til drabet på søsteren, hvor man fornemmer der er problemer, til det chok han får da han får beskeden om mordet, ikke mindst sorgreaktionen – det er barsk læsning. Men han vælger at tage med i retten og beskriver levende derfra, naturligvis set med hans øjne – idet det er hans fortælling.

”Fanden tag dig” er en rørende fortælling, og er en 1 persons fortælling der bliver hos læseren længe efter bogen er lukket/slukket. Lydbogen giver fortællingen en ekstra dimension idet det er forfatteren selv der er oplæser. Han gør det godt og holder lytteren fanget i fortællingen.

Vil helt klart anbefale “Fanden tag dig” til alle der er interesseret i emnet true crime. En tragisk fortælling, berettet fra en person tæt på begivenhederne.

 

Faktaboks:
Titel: Fanden tag dig

Forfatter: Niels Frank
Genre: True Crime – Selvbiografisk 
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2022
Sider : 391
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Findes om lydbog på bl.a. Mofibo – bogen indlæses med indlevelse af bogens forfatter