Sigurd fortæller om Luther

Sigurd fortæller i flot stil

Luther blevet født “med en guldske i munden”. Hans var meget velhavende og havde derfor muligheden for at sende sin søn på de fineste skoler. Luthers far havde en drøm om at Lille Luther engang skulle blive advokat eller ligefrem borgmester.

Men skæbnen ville noget andet. En dag blev Luther fanget i et tordenvejr og bad til en skytsengel, som dengang var mellemled til Gud, kom til at love at hvis han kom helskindet gennem dette tordenvejr, ville han vie sit liv til Gud, med virkning fra dags dato.

Derfor klappede fælden og Luther måtte i kloster – dette er så starten på en spændende liv, hvor Luther både opnår at blive elsket og hadet af mange forskellige mennesker. Han når ligeledes at få revolutioneret den måde man så på kirken på. Hele magtbalancen blev ændret og kirken mistede den altoverskyggende magt de havde over den menige mand.

 

Sigurd har sin egen evne til at fortælle børn historier på en “let-spiselig” facon. Han får en måske for nogen kedelig tekst til at blive nærværende og spændende. Han har før haft held med at fortælle danmarkshistorien på en aldeles fremragende facon.

Historien om Luther er hurtig læst. Både børn og voksne kan her få chancen for på en sjov måde, at få en hel del viden, om en vigtig mand i verdenshistorien. Bogen er krydret med en cd med nogle nye sange i bedste “Sigurd-stil”

Er nok desværre nødt til at sige at emnet måske nok kunne fjerne interessen hos mange børn. Der er nok grænser for hvor spændende børn fra 6 år og opefter synes Luther, og starten på kristendommen, som vi kender den, er. Det kan blive svært at fastholde barnets interesse for bogen, men den voksne kommer til at kende en del mere til en mand man eller ikke ved så meget om.

 

Faktaboks: 

Titel: Sigurd fortæller om Luther
Serie: Sigurd fortæller #6
Forfatter: Sigurd Barrett
Genre: Læse højt børnebog
Forlag:  Politikens 
Udgivet: 2017 
Sider: 119
Bedømmelse:  3 out of 6 stars (3 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.