Skindød

Jane Rizzoli skal vidne mod en voldsmand i retten. Det ender med en retssal i totalt kaos. Voldsmanden bliver oprørt over Rizzolis vidneudsagn, han kan ikke tie stille, og må forvises fra selve retssalen. Den betjent der bliver sat til at fjerne tiltalte, kan slet ikke styre ham, og enden på det hele bliver, at Rizzoli selv må hjælpe til med at fastholde tiltalte, og give ham håndjern på. Da manden er passiviseret går fostervandet. Jane er højgravid og skal føde – lige om lidt.

Maura Isles, retsmedicineren har været på arbejde hele dagen, hendes nærmeste kollega er taget på konference og Maura må nu passe retsmedicinsk afdeling, helt alene. Foruden de “sædvanelige dødsfald”, har der været et voldsomt trafikuheld, og dette har givet en del mere arbejde end vanligt.

Ved et tilfælde bliver Maura i tvivl om en tatovering, på en af de døde hun har obduceret, hun kan ikke huske hvor den egentlig sad på kvindens krop, og det skal jo stå i obduktionsrapporten, var det på højre eller venstre hofte? Hun må lige ned og se efter. Da hun finder løsningen på problemet, hører hun en mærkelig lyd, i det ellers så stille lighus. Hun er nødt til at finde ud af hvor den kommer fra. Hun undersøger samtlige ligposer, og finder i en af dem, en ung smuk kvinde. Hun ser død ud, men der er afgjort puls. Maura ringer resolut 911, og går i gang med livreddende førstehjælp.

Det viser sig at den unge kvinde, er noget af en håndfuld, for personalet på hospitalet. Hun virker nærmest paranoid og hun vil ikke lade plejepersonalet kommer tæt nok på, så de kan hjælpe hende. Da en af portørene forsøger at lægge en rem om hendes håndled, så lægerne kan komme til hende, men hun går i panik. Hun har pludselig en pistol og inden man ser sig om, har hun 6 gidsler inde på en hospitalsstue. Ved et rent tilfælde er Rizzoli en af dem. Hun er i fødsel og var på vej ned til fødeafdelingen, da hun bliver tilbageholdt.

Situationen udvikler sig til at mediecirkus. Inden længe er hospitalet belejret af både pressen og politiet.

Hovedpersonen i “Skindød” er en ung kvinde der er kommet til Amerika fra Østblokken. De er hjemmefra blevet lovet gode jobs som au-pair og ekspedienter i tøjbutikker. Men piben får en helt anden lyd, da de ankommer til destinationen. Der holder en minibus med 4 mænd, der med det samme begynder at “prøvekøre” pigerne til deres nye tilværelse. En af pigerne stikker af og bliver skudt på vejen væk. De resterende piger spekulere på om de ikke hellere ville have været hende, fremfor at skulle gennemleve det, som fremtiden byder dem…

Dette er en Tess Gerritsen thriller, når den er bedst. Den der fængslende, grusom, spændende og stemningen i bogen kan man blive helt afhængig af. Der er bl.a. den gidselssituation på sygehuset, den er yderst velskrevet. Romanen er nr 5 i rækken af bøger om kriminalbetjenten Jane Rizzoli og retsmedicineren Maura Isles. Bogen er dog skrevet så nye læsere kan være med.

I denne her bog får man præsenteret livet på et illegalt bordel, med lutter unge kvinder der er lokket til “Mulighedernes land” under falske forudsætninger. Det er hjerteskærende læsning som er yderst plausibelt. Desværre. Efterforskningsholdet skal ud på en jagt efter en betydningsfuld person, en person der er hyret af “Det hvide hus”. Derfor er situationen sprængfarlig – hvem er vigtigst en højerestående politiker eller en sølle luder fra østen ? Jane Rizzoli og hendes mand FBI agent Dean har hårde odds, da de forsøger at hjælpe.

Bliver spændende hvad Rizzoli og Isles skal kastes ud i næste gang.

 

Faktaboks: 

Titel: Skindød
Forfatter: Tess Gerritsen 
Serie: Rizzoli & Isles # 5
Genre: Thriller 
Forlag: Jentas
Udgivet: 2017
Sider: 356
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.