Pigen og Vogteren

Katrine Vraa, enlig mor og kriminalpsykolog

Psykoterapeuten Alice Milford bliver fundet myrdet i sit hjem. Hun er blevet slået ned med en buste datteren har lavet til hende.

Hun var sammen med en anden terapeut, Helen Lerche i gang med at skrive en novellesamling, og de skulle mødes og aftale nærmere omkring udgivelsen. Novellerne skrev de med udgangspunkt i nogle af de klienters sager, de behandlede i konsultationen gennem årene.

Så det er kun naturligt at politiet viser Alice Milfords klienter meget opmærksomhed.

Katrine Wraa, kriminalpsykolog og fast bestanddel i efterforskningsgruppen er særdeles vigtig i netop denne sag, idet ofret er terapeut. Hun slås stadig en del med savnet af Jens. Faderen til hendes lille datter på 2 år.

Helen Lerche har da politiet ankommer til gerningsstedet, en kopi af deres fælles bog liggende i sin bil, hvilket viser at hun har hentet manuskriptet, lagt det ud i bilen og derefter ringet til politiet. Dette virker lidt mistænkeligt.

Lige før Alice blev slået ihjel havde hun haft en terapitime med en meget syg ung kvinde, Tuva. To mandlige efterforskere bliver sendt afsted for at afhøre hende om forløbet af timen. Denne episode kommer til at vise gruppen, hvor vigtigt det er at man ved hvem man afhører, og hvor meget vidnet kan holde til rent mentalt.

Først da Katrine får tid til at kigge i de gamle journaler Alice har haft liggende, begynder sagen at give mening.

Øbro og Tornbjerg har skrevet en fremragende krimi, hvor psykologien, spiller en central rolle. Deres hovedperson Katrine Wraa er med sit job, med til at gøre denne roman unik på sin helt egen måde.

I denne bog får man et indblik i Katrines helt private sorg, tabet af sin mand Jens. Dette gør hende mere sårbar overfor sagen, idet hun ikke helt har affundet sig med sin egen skæbne. Det er modigt af forfatterne at udfordre læserne ved at fjerne en hovedperson.

Krimien er velskrevet og personskildringen er skrap, rørende og anderledes. Det psykologiske aspekt i bogen gør måske, at læserne lige skal vende det man læser en gang til.

Faktaboks:
Titel: Pigen og Vogteren
Serie: Katrine Wraa #5
Forfatter: Øbro & Tornbjerg
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2016
Sider: 351
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)