Det brændende blad

Liv Jensen har fået nok at sit job som efterforsker ved Nordjyllands politi. Hendes forældre forsøger at holde på hende, men hun giver sig ikke.

Hun hiver teltpælene op og forlader barndomshjemmet og alt det hun kender så godt og flytter til København. Hun har et brændende ønske om at bliver tilknyttet drabsafdelingen ved Københavns politi, hun kender ovenikøbet en af de efterforskere der arbejder der. Petter Bohm har engang været hendes mentor. 

Han kontakter Liv da hun er ankommet – han har en sag der nager. En sag han gerne vil have hende til at se på. En kulturjournalist Gert Linde, blev myrdet for 3 år siden, og politiet er kørt fast i sagen. 

Liv har ellers fået arbejde ved et detektivbureau, hvor hun skal afsløre forsikringssvindlere og utro ægtefolk – men det er sørme ikke her hun har lyst til at blive, det er godt nok kedeligt – men hun skal jo leve af noget. 

Hun bliver nysgerrig omkring drabssagen og kikker på den i sin fritid. Hun er flyttet ind hos noget familie, Jan og datteren Hannah der bor tæt på centrum af København. Jans søn er netop død i fængslet og derfor kan Liv flytte ned i kælderen. 

I husets baggård ligger et autoværksted, hvor Nima har specialiseret sig i biler med en del år på bagen. Netop sådan en kommer hans tidligere elskerinde med en dag – hun synes bilen går i stå hele tiden – måske Nima kan se hvad der er galt ?

Ikke længe efter findes kvinden død i en nærliggende skov og Nima kommer i politiets søgelys.

 

Anmeldelsen: 
Jeg har i de forgangne år læst alle de krimier der er skrevet af Katrine Engberg. Hun er kendt fra serien om Annette Verner og Jeppe Kørner, men skal da lige love for at hun har vasket tavlen ren og er begyndt på noget ganske nyt.

I “Det brændende blad” arbejder hun med et helt nyt persongalleri, hvilket gør at en del af bogen bliver brugt på præsentation af disse nye mennesker. Desværre synes jeg også at selve historien drukner lidt i disse præsentationer. 

Normalt er plottet og historien omkring det, kompliceret og overraskende – men i denne her fylder det ikke ret meget. Heldigvis bliver det hele oppet lidt af en ganske spændende historie omkring Jans families liv under krigen, og flugt til Sverige. Dette giver fortællingen et lidt historisk islæt og det klæder bogen.

Alle kan give sig i kast med “Det brændende blad”. Der er ingen bøger man skal læse først og der er ingen restriktioner med hensyn til blodige detaljer eller andet. Alle der kan lide en god krimi skal bare give sig i kast med denne her . Dermed kan de gøre sig klar til den næste der kommer fra Engberg. Det kan kun blive godt – nu kender vi personerne og derved må der blive en del mere plads til selve plotskrivningen, som alle jo ved at Engberg har et kæmpe talent for. 

 

Faktaboks:
Titel: Det brændende blad – Liv Jensen #1

Forfatter: Katrine Engberg 
Genre: Kriminalroman 
Forlag: Alpha
Udgivet: 2022
Sider : 452
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Bogen findes om ebog og lydbog på streamingtjenester som Mofibo – Iben Hjejle er oplæser