Den fremmede – en storytel original

Handling: 

Fergus er blevet “hjemme-far”. Han bruger sin dag sammen med sin lille søn Alfie på 2 år. De er for nylig flyttet til Sverige fra England fordi Fergus hustru fik tilbudt en god stilling. Fergus kan ikke et ord svensk, og det er han meget bevidst om. Han synes det er sværere end han havde forestillet sig, at kommunikere med lokalbefolkningen. Da hustruen fik tilbudt jobbet, gik Fergus på internettet for at finde et sprogkursus, men synes ikke han blev stort klogere af det.

Alfie er et meget forkælet barn, der ved hvor han har sine forældre. Det er meget svært for Fergus i starten at finde en acceptabel døgnrytme til dem begge. Tingene bliver ikke nemmere da Alfie begynder at sige mærkelige ord, især da de møder en ældre kvinde i vaskekælderen, der godt kan forstå hvad knægten siger, bliver det uhyggeligt. Hverken Fergus eller hustruen har lært knægten svensk.

En dag sidder Alfie ved vinduet og leger med tog. Fergus sidder på gulvet og tegner kruseduller på et stykke papir. Det er et levn fra dengang han arbejdede. Han fik lange forretningsmøder til at gå hurtigere med en kuglepen og et stykke papir. Han har ingen intentioner om at tegne noget særligt – men pludselig tager tegningen alligevel form. Han har tegnet et dreng der står og leger med tog, nøjagtig ligesom sønnen gør – problemet er bare at det er ikke Alfie han har tegnet !

Drengen på tegningen er ældre, har længere hår og har andet tøj på. Men hvem er han og hvorfor tegner Fergus pludselig ham, uden at vide af det ? Det løber ham koldt ned af ryggen, da Alfie kommer, peger på tegningen og udbryder – det er jo Oskar, han er min bedste ven !

Fergus bliver foruroliget og begynder at forske lidt i huset og ikke mindst lejlighedens historie. Han finder ud af at for et år siden forsvandt en lille dreng, fra netop denne adresse. Han hed Oskar – Fergus har virkelig svært ved at finde ud af hvad han skal bruge den information til.

En eftermiddag venter en stor overraskelse på Fergus – han går ud i den lille gang i lejligheden og væggene er oversået med skriblerier – børnetegninger. Først bliver Fergus rigtig vred på Alfie, men sønnen hævder hårdnakket at det ikke er ham der er ansvarlig. Da tegningerne bliver nærstuderet, viser det sig at mange af dem hænger så højt oppe at Alfie umuligt kunne nå at tegne dem…  Nu er det hele bare for meget – de må ud af den lejlighed!

 

Anmeldelsen: 

En uhyggelig gyser om spøgelser og overtro? En far der har alt for meget fritid med en alt for umulig dreng? – tja der er mange gæt. Men denne historie har lidt af det hele. Den er ganske underholdende.

Foregår i Sverige, og viser hvor svært det er at flytte ind i et lejlighedskompleks, som den nye blandt “fastgroede” beboere. Især når kommunikationen ikke er af den bedste. En fortælling med omvendt fortegn. Her er det kvinden der går ud og gør karriere og faderen der bliver hjemme, men parret har “skelletter i skabet” fra England – og som bekendt er det ikke alle problemer man kan flygte fra “nissen” flytter som regel med.

Hverdagen med et vaskeægte “Curlingbarn” der er vandt til at få sin vilje, og skriger hvis ikke det sker er nyt for faderen og det er godt nok hård kost. Man kan ikke lade være med at have ondt af ham, men også trække lidt på smilebåndet..

En ganske udenmærket “Storytel original” som er oplæst af Peter Carstens” – han har ligeledes oversat historien. Der er dog lidt malurt i bægeret – introen  og outtroen er virkelig højt indspillet og man bliver “blæst væk” når man hører dem. Fortælleren forsvinder lidt i “larmen” fra musikken.

 

Faktaboks: 

Titel: Den fremmede
Forfatter: Claire S. Duffy
Genre: Gyser
Forlag: Storytel original
Udgivet: 2018
Sider: Findes som lydbog på Storytel
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.