Line Grøn

Ny Børne/ungdomsserie

I et tilfældigt rækkehus bag en grøn hoveddør bor familien Grøn. Ursula, mor og psykolog og altid meget snakkende og hun er vild med når børnene har problemer af forskellig slags.

Faderen, Bjørn spiller musik i et klassisk orkester, virker en smule verdensfjern, men bliver ofte foretrukket af børnene da det er nemmere at dele tanker uden at det skal tage hele dagen.

Børnene Tor 14 år, er adoptivbarn og den ældste. Forældrene mente ikke de var i stand til at få børn, og det fik de så, da de havde hentet Tor.

Den mindste Maj bor i samme værelse som Line. Hun er ligeså irriterende som en lillesøster skal være. Hun vil med til alt og snakke om alt og helst have alt det som Line også har

Hovedpersonen Line var oprindelig født som tvilling. Hendes bror Aske døede ved fødslen.

Aske er altid hos Line, hun har en bog ”tytten” som hun skriver i næsten hver dag. Det er hendes livstråd til Aske. Her skriver hun om alt hvad der røre sig i familien, om tanker og ting der irritere hende. Problemer er nemmere at have med at gøre, når hun dele det med Aske.

 

På en ferietur til farfars ø i Sverige, falder ”tytten” ,ved at uheld, ud af vinduet i bilen. Idet uheldet skete midt på motorvejen, er der ingen mulighed for at få den tilbage igen. Line er dybt ulykkelig, nu ved hun slet ikke hvordan hun skal få kontakt med Aske igen.

 

Line har to bedste venner, Sander og Sille. Problemet er bare at Line helst vil være sammen med dem hver for sig. Line har en bestemt ”leg” hun har fælles med Sander. Hun har en gammel sølvfløjte som hun fik i fødselsgave af sin farfar. Den fløjte ligger hun i en kasse sammen med en udfordring. Når Sander har udført udfordringen, ligger han fløjten tilbage i kassen sammen med en ny udfordring.

En dag er fløjten væk…. Hvem har taget den ? og kan de finde den igen ?

 

Line Grøn er starten på en bogserie om teenageren Line og hende specielle familie. Den beskriver de følelser der røre sig i unge piger på den alder. Der er focus på tab, forelskelse og venskab som kan være en svær ting at håndtere i den alder.

 

Historien er godt skruet sammen, der sker noget hele tiden og man bliver underholdt hele tiden. De problemer der bliver beskrevet vil mange unge mennesker nikke genkendende til. Bogen henvender sig til unge mellem 10-14 år. Dog er bogen lang for en 10 årig, men vil egne sig godt til højtlæsning. Så er der store muligheder for at vende den type problemer med barnet under læsningen

 

Faktaboks: 

Titel: Line Grøn
Serie: Line Grøn #1
Forfatter: Nina Rafael
Genre: Børne/Ungdomsbog
Forlag:  Koppelwrite
Udgivet: 2017
Sider: 277
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.