Os to på fredag

Store følelser bag facaden

Maggie har lukket sig inde i en bobbel af smerte. Hun har set sin egen far slå sin mor ihjel. Med et slag er hun blevet forældreløs.For at slippe for at se sine dæmoner i øjnene har Maggie besluttet sig for ikke at sige noget til nogen. Hun agere stum og har lukket sig meget inde i sig selv. Hun skriver nødtvunget en besked til den der vil hende noget – ellers holder hun sig for sig selv.

Den ulykkelige teenager bliver sendt over til sin gudmor Jorie. Hun har svært ved at håndtere en så stor opgave, med et ungt menneske, i så stor en krise. Derfor opgiver Jorie projektet efter 2 år. Hun overdrager nu Maggie til Boone og Coralee, som er tante og onkel til pigen, og Maggie hører aldrig mere fra hende.

Familien har en søn, Brady som er en af de store footballhelte på skolen. Han er imidlertid ikke særlig henrykt for at få en kusine i huset som ovenikøbet er lidt underlig. Han kender ikke Maggies baggrund. Coralee forsøger konstant at få Brady til at tage sig af sin kusine, så hendes overgang til en ny tilværelse kan blive så nænsom som mulig. Maggie kan sagtens se at Brady faktisk ikke rigtig gider hende.

På Bradys footballhold hedder stjernen over alle stjerner, West. Han er den der score flest touchdowns og har den lækre kæreste. På overfladen mangler han ingenting. Men han har en hemmelighed: Hans far ligger syg hjemme med kraftig fremskreden cancer. West kan ikke få sig selv til at sige det til nogen, han vil være den seje gut der kan alt, har alt og kan behandle alle som han har lyst til.

Men så kommer Maggie. Endelig finder han det han leder efter! En at betro sig til som ikke kan fortælle det til andre.. Til West store forbløffelse begynder Maggie at tale – men kun med ham. De to unge mennesker udvikler et nært venskab – som kun er et venskab….

 

“Os to på fredag” er en typisk amerikansk ungdomsroman. Football, College, cheerleaders og pep-rallys inden kampen. Men den handler også om at håndtere svære traumer i en ung alder. Disse to unge mennsker der har svært ved at finde ud af at håndtere, hver deres tunge sorg.

Bogen handler om et nært venskab, om to unge mennesker der umiddelbart ikke passer sammen. Han er den smarte, tjekkede og flotte footballstjerne og hun er nærmest en skygge af sig selv. Hun er en meget flot pige men gør ikke noget væsen af sig.

Romanen er fint bygget op – både Maggie og West for lov til at fortælle historien på hver sin måde og det hele bliver alligevel på fineste vis kædet sammen.

Bestemt en god bog til en teenager

 

Faktaboks: 

Titel: Os to på fredag
Forfatter: Abbi Glines
Genre: Ungdomsbog
Forlag:  Turbine
Udgivet: 2017 
Sider: 285
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.