Når fanden banker på

 

 

Når fanden banker på Book Cover Når fanden banker på
Sabrina Fanø - serie # 1
Pia Reesen Brønnum
Kriminalroman
Mellemgaard
2014
Paperback
340

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Sabrina har på radioen sit eget kriminal-program hvor hun selv finder de sager hun vil belyse, og selv står for undersøgelser og kontakter til politiet og andre der kender til sagen.

Hun har imidlertid ferie i denne bog og at taget på kursuscenter sammen med sin veninde Margrethe. De har planer om at bruge 14 dage på at male, lære drama/teater, dyrke meditation og meget andet. Først og fremmest handler det om fred og ro til at være sammen og nyde livet.

Men idyllen får en besk smag da Sabrina finder et barnelig i skoven. Det er over 30 år gammelt og hun sætter sig for at finde ud af hvad der er sket med det her barn. Da stuepigen på kursuscenteret findes myrdet i vaskekælderen breder uhyggen sig og alle begynder at skæve nervøst til hinanden. Hvem er morderen.

Bogen er godt skruet sammen og man lærer de forskellige personer i bogen godt at kende så man selv på et tidlig tidspunkt kan begynde at gætte på gerningsmanden. Dette er med til at gøre bogen spændende og man er nødt til at se hvad der sker på næste side.

Efterhånden som handlingen skrider frem kan man få associationer til Agatha Christies, Hercule Poirot hvor alle ledetrådene samles og vurderes og der bliver lagt mærke til de små ting.

Romanen skiller sig lidt ud ved at det ikke er politiet som sådan man følger men Sabrina som hele tiden befinder sig i midten af begivenhederne og ser tingene fra deltagerne i kurset på centerets side.