Rød tåge

På den lille ø, Hvidø finder man liget af en ung mand. Han er druknet i en sø. Til lige netop denne sø binder man en speciel historie. 

Hver 100. år bliver egnen omkring netop søen hjemsøgt af Ellepigen. Hun er et overnaturligt væsen, der med sin skønhed ikke er til at stå for. Hun opsøger unge mænd i deres drømme, lokker dem med i skoven – og i døden.

Ellepigen er omgærdet af mystik men er også en turistmagnet – En rigtig god hjælp til en ekstra indtægt for øboerne. Mange valfarter til Hvidø i håbet om at få et glimt af “hende”

Sidst Ellepigen viste sig var i 1918 og idet det er 100 år siden er øboerne ikke i tvivl, de lyder nærmest som om det var noget de havde ventet ville ske.

Den unge mand de har fundet ved søen har et mærkværdigt nærmest dæmonisk udtryk i ansigtet – et ansigt der udtrykker både rædsel men også kan tolkes som et smil. 

Max Munk er egentlig på “ferie” – chefen kalder det suspendering men det ord betyder det samme for Munk – han har fri !

Alligevel bliver Munk ringet op – der er personalemangel på politigården i København, så han har ikke andre han kan sende til Hvidø for at efterforske det mord. Men Max gider ikke…

Men da Merian Takano dukker op, bliver Max alligevel lokket med til Hvidø, sagen lyder jo interessant.

Begge efterforskere har svært ved at tro på sagnet om Ellepigen – Men hvem kan det ellers være? Udvalget af potientielle mordere er begrænset på den lille ø.  

Men inde midt i skovens tåge bor en karismatisk kvinde i et lille træhus. Hun bliver kaldt heksen, hun ynder at fortælle en masse mytologiske historier især for de unge mennesker på øen, samtidig med at hun fodre dem med euforiserende stoffer – men gør det nogen til morder ? 

 

“Rød tåge” er den første roman i serien om Max Munk og Merian Takano, og er skrevet af David Garmark. 

Hvis man har læst tidligere værker af forfatteren er man klar over at her bliver der ikke lagt fingre imellem. Både hvad angår action, spænding men også relationer personerne imellem. Ingen bliver skånet og det er heldigvis bibeholdt i denne bog. 

Både Munk og Takano har “skeletter i skabet” der bliver pillet ved i denne roman – men naturligvis ikke helt afsløret. Samtidig er parret meget professionelle og skændes ofte, men har også svært ved at undvære hinanden. Så problematisk uden det bliver for meget. 

Scenen – en lille tåget ø, med både et slot, en heks og en masse tåge er perfekt til at skabe denne “kuldegysnings-stemning” som bogen bærer rigtig godt. Handlingen er tempofyldt og man er rigtig godt underholdt. 

Plottet holder 100 procent og opklaringen af mordene (for ja der kommer flere af dem- kan godt afsløres) holdes tæt ind til kroppen – der bliver ikke givet ved dørene. 

David Garmark har selv indlæst “Rød tåge” og det giver lytteoplevelsen en ekstra finesse, idet det er tydelig at høre at teksten tillægges lige nøjagtig den betoning der var tiltænkt. Som ekstra bonus har forfatteren indtalt en lille hilsen til sine læsere/lyttere og det gør det hele mere nærværende.

Man kan kun glæde sig til den næste roman i serien kommer. 

 

David Garmark har ligeledes skrevet følgende romaner:

Drengen, der aldrig kom hjem.

 

Serien om Ditlev Martins: 

Det fjerde menneske
Abbotts hemmelighed
Stemmer der dræber

 

Gysere – skrevet sammen med Stephan Garmark 

Rakelsminde
Love City 

 

 

Faktaboks: 

Titel: Rød tåge
Forfatter: David Garmark
Genre: Krimi/Thriller
Forlag: Montagne
Udgivet: 2019
Sider:  433
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.