Troløs

Troløs Book Cover Troløs
Bjørnebanden #4
Christian J.D. Dirksen
spænding - krimi
Forlaget Gespejling
2013
Paperback
287

Bedømmelse: (3/6 stjerner)

Lederen af kriminalpolitiens efterforskningsgruppe Bjørn Bruhns kone har lige fået en lille datter. Derfor har han været på barselsorlov. Mikkel hedder den efterforsker der har "passet biksen" mens Bjørn har været væk.

Bjørns nærmeste medarbejder Vera, har været sygemeldt efter en stor personlig sorg og er næsten ikke tilknyttet politiet længere, slet ikke i sine tanker og følelser. En ung kvindelig efterforsker Cecilie har under Veras fravær været makker med Mikkel.

Nu er Bjørn klar til at tage på job igen, og i den anledning holder han en fest, fredagen før, for de nærmeste medarbejder. Mikkel og Cecilie er også inviteret med. selvom de ikke rigtig ved hvad de nu skal fremover.

Vera kender Mikkel fra en tidligere sag. hvor de blev fanget i en krydsild og Mikkel blev dødlig såret. Vera er tynget af skyld og mener ikke hun gjorde nok for at hjælpe ham i den situation. Dette er en af grundene til, at Vera har mest lyst til at blive hjemme fra festen.

Under festen udspiller der sig et følelses drama, både Vera og Cecilie har et godt øje til Mikkel og han evner ikke rigtig at vise hvem han er mest interesseret i, om nogen af dem.

Ved siden af trekants-dramaet er der blandt gæsterne en meget livlig og sorgløs Veronika, sekretær i afdelingen, hun flirter åbenlyst med en gift mand til en kollega. Da de to stikker af under festen og hun senere findes i kongens have, korsfæstet på en mystisk måde, er Bjørn nødt til at møde på arbejde 2 dage før tid

 

Trekantsdramaet i bogen fylder rigtig meget, og her vises hvor svært det er at skulle vælge mellem to som begge er ens venner. Kvindens natur bliver ligeledes belyst, med flere forskellige facetter.

Ved siden af hører vi om en gammel sekt hvor deres tro styrede deres medlemmer, og fik dem til at udsætte sig for de mest modbydelige prøvelser, for at opnå den evige lykke. Dette historiske islæt klæder bogen.

Jeg vil give bogen 3 stjerner