Stilstand i fuld fart

Lars Norholm bliver konsulent for PET i en kidnapningssag

Stilstand i fuld fart Book Cover Stilstand i fuld fart
Lars Norholm #3
Kim Juul
Kriminalroman
Brænderiet
2015
337

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

Ditte Cordsen, Chefredaktør på en af landets største formiddagsaviser, bliver kidnappet i sin lejlighed. Hun skulle kun hjem og skifte for at møde en veninde.

Hun holdes fanget i en lille lejlighed med kun en Ipad som kommunikation til livet udenfor rummet. Oveni er hendes eneste kontakt hendes kidnappere. Hun får ingen information om hvem de er, der holder hende fanget og hvorfor.

Ditte skal skrive indlæg til avisen, som avisen skal trykke uden nogen form for censur. De eneste der bestemmer om indlægget er godt nok er hendes fangevogtere. Hvis ikke, får det en konsekvens for Ditte.

Hun får lov til at navngive en person som muligvis vil være der for hende. Hun har et snævert netværk og har svært ved at finde en der vil kæmpe hendes sag.

Et par dage er der anbragt udgave af avisen, med en gul post-it seddel på. På lappen er der et fingeraftryk Ditte og avisen er lagt i Lars Norholms postkasse. Man finder hurtig ud af at det fingeraftryk er Ditte Cordsen´s.

Dette gør at PET tilknytter ham til kidnapningssagen som konsulent.

Lars har ellers så rigelig at se til i forvejen, med at få styr på sit privatliv. Han skal forsøge at få etableret en kontakt med sin datter som han ikke har set i 6 år.

Han skal ligeledes forholde sig til en søn, som han ikke viste eksisterede og han oveni er han smaskforelsket i sønnens mor, som har en anden kæreste i kulissen. Mere rodet kan det næsten ikke blive.

Bogen har et rigtig godt intensitetsforløb. Der bliver ikke givet ved dørene, og der bliver gemt godt på gerningsmanden.

Handlingen er meget uforudsigelig og man føler virkelig med ofret som slet ikke ved hvad dagen bringer i sit fangehul. Hun bliver udsat for lidt af hvert uden hun på noget tidspunkt ser sin gerningsmand og det er rigtig godt tænkt.

Bogen holder læseren ved ilden og er velskrevet - 4 flotte stjerner herfra