Tara og magtens segl

I kamp mod de brutale bratanere

Tara og Misti er fanget hos bratanernes leder Rokko.  Begge piger er blevet hentet i deres respektive landsbyer som meget små børn.

Nu er de slaver og er nødt til at leve efter bratanernes love og regler. Hvis ikke disse bliver fulgt til punkt og prikke – dvs de skal lave mad, vaske tøj, samle brænde, samle urter og passe dyr, så bliver det prompte straffet. Hvis de er heldige er en lussing nok, i værre tilfælde bliver de smidt i “Hullet” hvor man kan risikere aldrig at komme op af.

De små børn der bliver taget til fange bliver alle beskyttet efter bedste evne af kvinden Kira. Hun er vistnok blevet født i fangenskab hos bratanerne og hun ser det som sin fornemste opgave at beskytte andre fra at lide samme skæbne. En dag kommer en ny lille pige til bratanernes borg, hun er meget ked af det og bliver med det samme beskyttet af Kira der forsøger at berolige den lille. Det lykkedes imidlertid ikke og det går ud over Kira. Soldaten ender med at slå hende ihjel.

Her træder Tara i karakter, hun tager øjeblikkelig sin plejemor i forsvar og bliver som “tak” tvunget til at hjælpe med at begrave den kvinde hun holder mest af her i verden.

Efter denne voldsomme oplevelse beslutter Tara sig for at stikke af. Hun vil ikke ende sine dag som Tara. Hun vil rigtig gerne have Misti med, men den yngre pige tør ikke tage chancen.

En aften laver Tara suppe som vanlig til bratanerne. Men denne gang er det ikke en almindelig suppe – hun har tilsat brændevin og kvæsteurt i maden. Hun vil forsøge at stikke af når mændene er langt væk i drukkenskab og opkast.

Det lykkedes hende i første omgang at stikke af og hun sniger sig ombord på en gammel pram. Ombord på husbåden bor en gammel mand, Gaffa sammen med sin store, sorte og lidt mølædte hund Kano.

Den gamle bliver først vred over at pigen har sneget sig ombord, men da hun første gang laver mad til oldingen, ender det med at Tara godt må bliver – et par dage.

En dag er der problemer på floden. Der kommer en stor mængde drivtømmer lige mod husbåden og der bliver nok at gøre for det umage par. Udfordringerne bliver ikke mindre af at der ligger en kurv iblandt alle træstammerne. Og kurven klynker !!!!

Denne debut-børnebog skrevet af Isa Lemvigh Clausen er ganske spændende. Det er et helstøbt eventyr i en verden skabt helt og holdent af forfatteren selv. Helten er en ung pige på omkring 12 år og hun bærer heltestatusen flot. Hun møder på sit eventyr mange karismatiske personer der er med til at gøre historien medrivende og meget ideel til børn fra 10-15 år.

Den verden Tara befinder sig i, fyldt med troldkvinder, brutale brantanere og fanger der ikke burde være det, er omgivet af landskaber man finder i eventyr. Sproget bogen skrives i er let forståelig for selv de mindste og er en ideel læse-højt bog.

Dette er den første af foreløbig 3 bøger og får de bedste anbefalinger herfra.

Faktaboks: 

Titel: Tara og magtens segl
Serie: Tara #1
Forfatter: Isa Lemvigh Clausen
Genre: Børnebog
Forlag:  Mellemgaard
Udgivet: 2017 
Sider: 242
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.