Blodengel

Inde i en skov, finder en tilfældig forbipasserende skeletrester af en kvinde. Liget ligger meget langt nede i jorden, ansigtet vender nedad og det viser sig at hun har en temmelig stor sten presset ind i munden. Det skelleterede lig har ingen tænder, så identifikation er ret umuligt. Retsmedicineren fastslår hurtigt at liget har ligget i jorden i lang tid – minimum 10 år.

Sofie Engell, der har en baggrund som psykolog, er nu drabsefterforsker. Hun bliver tilknyttet sagen, som leder af gruppen. Hun bor alene i et nedslidt hus, bygget i 1970 erne, ved Roskilde Fjord blandt en del små sommerhuse. Et ret anonymt sted, og det passer godt til den unge kvinde.

Hun har en stor sorg med sig, og et voldeligt forlist forhold hun forsøger at komme sig over. Hun lider af panikangst, denne forsøger hun at dæmpe med sprut og piller. Derudover forsøger Sofie at finde lidt personlig styrke, ved at dyrke karate på motionsplan. Om natten plages hun af livagtige drømme, af den uhyggelige slags.

Ikke langt fra hvor liget bliver fundet, ligger et gammelt sindsyghospital. Stedet fungere nu som asylcenter, for områdets flygtninge.

Sofie vælger at starte efterforskningen her. Der arbejder en pedel på stedet som har været tilknyttet stedet i 40 år. Han husker en ganske speciel aften; Sankt Hans aften 1990, på hans fødselsdag, var der en del uro på udslusnings afsnittet på hospitalet. Nogen hørte en kvinde skrige inde i den skov, der ligger ved siden af hospitalet. Men oveni er var der en indlagt mandlige patient der forsøgte at begå selvmord. Denne panik fjernede naturligt nok  focus fra kvinden i skoven, som dog aldrig blev fundet, eller savnet.

Mon det er denne kvinde, de nu har fundet ?

Sofie bliver et stykke tid efter “inviteret” med til en ny obduktion. Et nyt drabsoffer, kvinden på retsmedicinerens bord ligner til forveksling kvinden fra skoven. Hendes læsioner ligner meget – alt for meget… Er morderen igang igen ?

Lotte Petri har gjort det igen ! Denne krimi er virkelig en kvalitetskrimi, der er svær at slukke for igen. Den bliver oplæst af Dan Schlosser og det gør han rigtig godt. Meget behagelig at lytte til, og virker engageret i det han oplæser.

I denne “Storytel-Original” starter hun en ny serie om Sofie Engell, en kvinde der ellers har en baggrund som psykolog. Nu er hun efterforskningsleder i en nyoprettet enhed, for personfarlig kriminalitet. Der er to sider af Sofie. Den stærke ledertype, der er god til at tage de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter – er hun selv overbevist om. Den anden side er den alle andre ser. Der skal ikke mange forhindringer til før hun vælter. Hun mangler søvn, er meget påvirket af sine mareridt og kan tage forhastede beslutninger, der viser sig at have uheldige konsekvenser.

Hendes kærlighedsliv er noget rod, hun bliver meget hurtigt forelsket og er et “nemt offer” hvis man viser hende passende opmærksomhed.

Man skal ikke kaste sig over “Blodengel” hvis man er en sart sjæl. Den er indimellem rigtig brutal, gerningsmanden er godt tænkt og skånselsløs. Men når man ser på hans baggrund, er det ikke så underligt at han har et vanskeligt sind. Forfatteren tager læseren med helt ind til retsmedicinerens kolde stålbord og her får man fakta – råt for usødet. Men det er jo det vi godt kan lide 🙂 Lotte Petri har fat i noget rigtig godt, og der kan komme en fantastisk Storytel-Original serie ud af personerne i hendes nye univers.
Man skal have Storytel eller Mofibo for at lytte til Lottes nye serie. Disse storytel-originals er tænkt som et sidestykke til alle de serier der køre i øjeblikket på bl.a. Netflix. Heldigvis vælger dette koncept at udgive hele serien på en gang – så man ikke skal vente en uge på næste afsnit. Det er super, især når bogen er så spændende at det på det nærmeste ville være umuligt at vente en hel uge på fortsættelsen.
Glæder mig til næste sæson med Sofie Engell i hovedrollen.

Faktaboks: 

Titel: Blodengel
Forfatter: Lotte Petri
Genre: Storytel – Original
Forlag: Storytel / 
Udgivet: 2018
Kan lyttes på ca 10 timer.
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Blodengel findes hos Storytel og Mofibo, både som lydbog og e-bog.