Skalpel

Jakob Fink er nyopereret han har fået en ny nyre. Han har i en længere periode været i dialyse med faste intervaller. Det har været en nervepirrende ventetid, indtil der endelig kommer en nyre der passer til ham. 

Operationen er gået rigtig fint og Jakob skal ligge et stykke tid på detprivathospital, der har udført indgrebet. Han trænger nu til lidt ro, for at komme sig helt. 

Han ser fortsat den yngre Sheila. De skriver på en bog sammen, om de oplevelser de deler fra Møn (Skyggemord – sæson 1)

Jakob har kærlighedskvaler. Da han gik fast i dialyse mødte han sygeplejersken Anne, der arbejdede på den afdeling, der stod for hans behandling. De har indledt et slags forhold, men rent følelsesmæssigt er Anne nok en del mere involveret end Jakob. Han har ofte dårlig samvittighed over, at han ikke føler det samme som hun.

Anne har en veninde der er meget bekymret for sin mand. Han er blevet væk. Han har ikke været hjemme i nogle dage og det er nærmest som om han har forsvundet ud i den blå luft. Anne forsøger at slå ham op i sygehusets journaler, men hun kommer ikke gådens løsning nærmere – tværtimod. Hun finder ud af at der inden for kort tid er forsvundet hele 5 personer, der har været patient på den afdeling hun arbejder på.

Hun vender dette med Jakob og journalisten vågner i ham – det må der da kikkes nærmere på…

 

 

Skalpel er sæson 2 i Mofibo-original-serien om journalisten Jakob Fink. Det er tydeligt nu, at vi er blevet introduceret til hovedpersonerne, så det skal der ikke bruges så meget krudt på i denne her (Sæson 1 hedder skyggemord). Det giver godt med plads til handlingen.   

Forfatter Morten Remar har i “Skalpel” taget en problematik op, mange har problemer med at forholde sig til. Nemlig organtransplantation. Han vælger at udsætte sin hovedperson for sådan en “moralsk” operation. Det er ret smart, så er læseren nødt til at forholde sig til hele det dilemma man kan stå i, når man modtager et organ fra et andet menneske. Skal man finde familien og takke for livet ? Selvom de af samme grund har mistet en de havde kær ?

Selve skurken i historien er skånselsløs, brutal og afstumpet – ligesom vi godt kan lide dem. Så i “Skalpel” er meget sort/hvidt. Plottet holder, og der er endda nogle overraskende twists især i de afsluttende sekvenser. Selvom de to sæsoner har de samme hovedpersoner, holder sammenligningen op her. Det er to helt vidt forskellige historier og det er forfriskende at forfatteren ikke bare “sætter den samme plade på igen”. 

Hovedpersonen Jakob Fink er godt udtænkt idet han som journalist kan udsættes for mange ting, og hans nysgerrighed skal nok få ham i de problemer der underholder en god krimielsker. Det giver en grobund for nogle flere sæsoner – som jeg personligt vil se frem til. 

Forfatter Morten Remar indlæser selv sine bøger, og det samme gælder “Skalpel”. Det gør han udenmærket, på en ret unik måde. Når man har vænnet sig til det, kan det ikke være andre der tager den opgave. 

 

Morten Remar har ligeledes skrevet :

Amok
Detonator
Den sporløse 

Mofibo-original :

Fink sæson 1 – skyggemord 

 

Faktaboks: 

Titel: Skalpel – Fink sæson 2
Forfatter: Morten Remar 
Genre: Mofibo original
Forlag: Mofibo 
Udgivet: 2020
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)