Dybt at falde

Dan Sommerdahl i action som snushane

Dan Sommerdahl, en succesrig chef, i et reklamebureau der i de sidste mange år, bare er fulgt med strømmen. Han er stille og rolig kravlet op af karrierestigen, har deltaget i tv-shows som livsstilsekspert og nu er han så havnet som chef. Et job han faktisk ikke har lyst til. Han gider ikke bestemme over andres arbejdsdag, han gider ikke høre på undskyldningerne når de skal tidlig hjem, på grund af et eller andet. Han er faktisk ligeglad og har mere lyst til det han oprindelig brugte sin arbejdsdag på – være reklamemand, finde på slogans og sætte dem op osv.  Dette gør at hans arbejde hænger ham langt ud af halsen og en depression melder sin ankomst og tvinger Dan til at stoppe op og se på sit liv.

På han arbejdsplads bliver en rengøringsdame, Lilliana slået ihjel. Hun bliver en sen aften stranguleret, efter alle andre medarbejdere på bureauet er gået hjem. Hun arbejder sammen med en ung fyr Benjamin. Den skæbnesvangre aften tager Benjamin tidlig hjem, idet han var dårlig tilpas, og den unge kvinde bliver først fundet dræbt, den efterfølgende morgen.

Flemming Torp er bedste ven med Dan Sommerdahl. Han ser sit snit til at få hjælp til en kompliceret drabssag, og tager Dan med på kontoret for at identificere Lilliana. Inden de ser sig om er Dan dybt involveret i opklaringen af sagen. Han synes det er givtigt for ham, og hans depression, at få noget andet at tænke på, men da Flemming ser ham i avisen, portrætteret som “den skaldede Detektiv” og som politiets nødvendige hjælper, er ideen måske ikke helt så god alligevel.

Rengøringsdamen er ansat via et firma der hedder “Skrubbekompagniet” og da de begynder at gå firmaet lidt efter i sømmene, leder sporet dem frem til andre kvinder af anden etnisk herkomst end dansk og det hele begynder at lugte mere og mere af organiseret Trafficking.

 

“Dybt at falde” har nogle år på bagen, men det gør bestemt ikke bogen ringere.  Hvis man har læst nogen af de andre Dan Sommerdal-romaner så kan man her få begrundelsen til, hvorfor han starter sin detektivgerning. Anna Grue har sammensat et persongalleri der holder vand 100 %, ikke for kompliceret eller krukket -men lige tilpas spændende, så de kan “holde” en hel serie igennem.

Bogen har alt det en krimi skal have, en godt gennemarbejdet kriminalsag, en politimand og en der ikke er det, som faktisk kan finde ud af ting politiet aldrig finder ud af. Han har nemmere ved at få lyssky oplysninger ud af de implicerede, idet han ikke har bemyndigelse til at sætte dem fast, godt tænkt af forfatteren.

Dan har en hustru der er læge, som tidligere har haft et forhold til hans bedste ven Flemming, dette giver også lidt jalousi i trekløveret.

Alt i alt bliver det spændende at læse, de næste i rækken om Dan Sommerdahl.

 

Faktaboks: 

Titel: Dybt at falde
Serie: Dan Sommerdahl #1
Forfatter: Anna Grue
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2013
Sider: 304
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)