Kannibalens spor

Gabriel Hoffman har fundet en fed fidus, en der danner grundlag for det firma han har oprettet. Han blev træt af sit tidligere job på et rekrutteringsbureau. Dagene blev ulidelig ens og arbejdet yderst trivielt. 

Han har nu dannet firmaet “Forsvundne borgere”, hvor han arbejder sammen med sin barndomsven, den tidligere efterforsker i politiet, Michael Conradsen. Via en kvinde der fortsat arbejder i politiet, får Gabriel de oplysninger han skal bruge for at finde de danskere der er blevet væk, de fleste frivilligt. Nu opsøger han familien og spørger ind til om de har lyst til at se deres kære igen – og Wupti, Michael henter dem hjem og alle er glade. Lige indtil den forsvundne, måske forsvinder igen…

Men en dag dukker der faktisk en kunde op på kontoret, der er kommet af sig selv. Lene er gift med Anders, og han er sporløst forsvundet en fredag eftermiddag. Anders er ellers en person man kan stille klokken efter. Han plejer at gå ned forbi en bestemt blomsterhandler efter endt arbejde, og købe blomster til Lene og en pose bolsjer til deres små døtre. 

Blomsterhandleren fortæller at han også den fredag var forbi forretningen og købte det vanlige. Men på den korte vej der er imellem blomsterhandleren og parrets hjem, forsvinder han sporløst. 

Politiet er kørt fast og har henlagt sagen, så dette er grunden til at Lene nu forsøger “Forsvundne borgere”. Gabriel har tidligere fundet Lenes onkel – derfor kender hun firmaet. Gabriel ved ikke rigtig – det her er jo en “rigtig “ sag om en mand, der virkelig er blevet væk. Så opgaven er uvant for ham – men det er synd for Anders familie.

Nu starter jagten på en hensynsløs morder. Gabriel og Michael må finde kannibalens spor og inden længe befinder de sig i livsfare..


Anmeldelsen:
“Kannibalens spor” er første bind i en ny krimiserie om Hoffman og Conradsen. Det er en fortælling der virkelig skubber til et emne, der er tabubelagt i mange menneskers optik. Men idet man læser bogens titel, ved man jo godt hvad det er man giver sig i kast med. 

Den har alt hvad en bog om kannibaler skal have. Vold, drab, parteringer og endda madopskrifter til hvordan man kan få menneskekød til at smage godt : Og her jeg må jeg lige indskyde, at jeg i den grad opgav at spise, mens jeg læste bogen. Men igen det er jo forventelig i en bog med denne titel.

Men når det så er sagt, så er denne krimi en fremragende en af slagsen. Der er godt nok fart over feltet og der er ikke et eneste kedeligt øjeblik. Det er en fortælling der giver kuldegysninger og elevatormave men læseren får action for alle pengene. Gabriel og Michael er godt valgt som hovedpersoner. De er meget forskellige og et godt supplement til hinanden. Gabriel er koordinator og Michael er muskelmassen i forholdet.

Gabriel har en kone, der virkelig bliver sat på en prøve i løbet af denne efterforskning – han gør som regel det stik modsatte af hvad hun siger han skal. Deres kærlighed til hinanden er faktisk det eneste jeg har en lille anke imod – det bliver næsten lidt for kvalmende til sidst at høre om deres kærlighedsliv.

Forfatteren har krydret Gabriels genvordigheder med små mellemspil hvor man er inde i hovedet på gerningsmanden og det er bestemt ikke et rart sted at være – han har voldsomme og chokerende tendenser, man lige skal vænne sig til – men det er jo bogen omhandler – så derfor nødvendigt.

Kan helt klart anbefale “Kannibalens Spor” til den læser der elsker en masse action og som ikke har noget imod vold, blod og grænseoverskridende adfærd.

Ser med spirende nysgerrighed frem til næste bind i serien om dette umage makkerpar. 

 

Faktaboks:
Titel: Kannibalens Spor

Forfatter: Lars Elkjær
Genre: Kriminalroman
Forlag: Forfatterskabet.dk
Udgivet: 2021

Sider : 386
Bedømmelse:5 out of 6 stars (5 / 6)