Black Notice

En ung sygeplejerske bliver efter en endt nattevagt på Rigshospitalet i København, overfaldet på vej hjem. Hendes irritation og utryghed begynder allerede da hendes undertøj forsvinder i omklædningsrummet, da hun klæder om efter endt vagt.

Hun bliver fundet myrdet i en bil på bunden af Dragør havn. Hun sidder fastspændt i en bil med hænderne bundet til rattet. Nærmere undersøgelser af liget viser at hun mangler sit undertøj, er blevet voldtaget, mangler nogle tænder og der er udført en underlivsoperation af speciel karakter. Gerningsmanden har pænt lukket såret igen med en speciel suturtråd og bundet med råbåndsknob.

Det hele ser lidt underligt ud. Tiden begynder herefter at blive en stor faktor, da endnu et offer dukker op i en skov. Hun bliver fundet af en motionsløber, der heldigvis reagere ret hurtigt og det lykkedes umiddelbart lægerne at redde hendes liv. Men håbet om en identifikation af morderen svinder da kvinden kommer ud af sin koma. Hun er mildest talt traumatisk chokeret. De får intet ud af hende, de kan bruge til noget.

Der kommer en  “Black Notice” fra det norske politi. Black Notice er et internt system hvor politiet landende imellem hjælper hinanden, med kriminelle sager der minder om hinanden. Nordmændene kæmper med en sag der minder om dem det danske politi sidder med. På en klippe er der fundet en våddragt med knogler stikkende ud af ærmer og buksenene. Da de får undersøgt kvinden nærmere i dragten, viser det sig at hendes underliv har været igennem den samme type operation som de danske kvinder, endda samme suturtråd og knuder.

En kommisær i Holland ser denne “Black Notice” og melder sig på banen – de har ligeledes fundet en kvinde i en våddragt der har lidt samme skæbne. Da man undersøger kvindernes DNA finder forskerne ud af at de to kvinder i våddragterne er nært beslægtede. De forskellige politietater må nu forene kræfterne og finde en gerningsmand.

 

Lotte Petri har her skrevet en føljeton. Black Notice er delt op i 5 dele så man har kunnet følge den, på samme måde som når man ser en serie i tv. Det er ikke let at vente på den næste del, forfatteren er rigtig god til at lave “Cliffhangere” så det nærmest er umulig. Når næste del af serien udkommer så er det ikke svært at vælge mellem tv eller “black notice”

I historien når man hele vejen rundt. Man er både i ofrenes, gerningsmandens, og i efterforskernes spor. Hun formår at bygge en stemning op så man lige må ligge hårene i nakken ned gentagende gange. Gerningsmanden er totalt blottet for empati for sine ofre og besidder en kynisme så man næsten får kvalme. Rigtig flot skrevet.

Hovedpersonen er efterforskeren “Sølvræven” som bestemt godt kan “genbruges” eller videreføres til endnu en roman, serie eller hvad Lotte kan finde på. Det bliver spændende at følge.

 

 

Faktaboks: 

Titel: Black Notice
Forfatter: Lotte Petri
Genre: Kriminalroman 
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 2017 
Sider: 201
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.