I denne søde sommertid

 

 

I denne søde sommertid Book Cover I denne søde sommertid
Anders Knutas - serie # 5
Mari Jungstedt
Kriminalroman
People´s Press
2010
alle formater
301

Bedømmelse: (2/6 stjerner)

Dette er den 5. roman i serien om Kriminalkommissær Knutas og hans næstkommanderende Karin Jacobsen. Journalist Johan Berg har en mindre rolle i denne roman.

Romanen handler om byggebranchen på den lille ø Gotland og sort arbejdskraft fra de baltiske lande. Der sker nogle uforklarlige mord med en usædvanlig fremgangsmåde og umiddelbart er morderen svær at få øje på.

Knutas er på ferie i Danmark sammen med familien og Karin må i første omgang tage over. Dog varer det ikke mange dage før Knutas føler sig presset til at komme hjem og lede efterforskningen til Karins store irritation.

Johan kan ”som” sædvanlig ikke helt finde ud af sit private kærlighedsliv – dog bliver der taget en stor beslutning i slutningen af denne bog der får skred i tingene.

Denne 5. roman føler jeg lidt, nu hvor jeg er færdig, kunne godt have været ”hoppet over”  den er tynd og pænt kedelig - desværre.

Desuden finder jeg to store oversættelsesfejl i bogen som irritere mig rigtig meget og det siger mig at ind imellem læser oversætteren ikke den bog de oversætter men oversætter bare blindt det der står og det er i mine øjne noget sjusk.

Jeg er ked af at jeg kun kan give denne roman 2 stjerner – og håber på den næste i rækken er mere spændende – men det kan den næsten kun være… Ellers kommer jeg nok til at hoppe de sidste 3 bøger i rækken over. Suk.