Kult

Fredrik Walthersson, er far til Ossian på 5 år. En eftermiddag beslutter Fredrik at sønnen skal hjem lidt tidligere end han plejer. Med en plastikpose med en legofigur i hånden tager den unge far over i børnehaven for at hente sin søn.

Men pædagogerne i børnehaven ved faktisk ikke hvor drengen er. Der er forskellige muligheder og da disse er undersøgt går det op for alle, at Ossian er væk. Den pige der har leget med ham sidst, fortæller at der kom en dame. Den fremmede fortalte, at hun havde nogle hundehvalpe i bilen at Ossian gerne måtte se. Pigen havde også lyst til at se dem, men blev ikke inviteret med….

Mina Dabiri og resten af drabsafdelingen får travlt nu, alle ved at tiden er vigtig når det handler om en kidnapning. Men der er ingen spor efter den dame, der er kørt med drengen. De næste par dage går alt for hurtigt og et sørgerligt fund bliver gjort i en park. Nu begynder det hele at minde om en anden sag, der har lidt tid på bagen. Selve fremgangsmåden mindre på grusom vis om denne her sag. Dengang var det en lille pige der blev bortført og blev senere  fundet myrdet.

Der er gået 2 år siden Mina sidst har set mentalisten Vincent Walther, hun mener helt klart at han vil være den bedste eksterne ekspert at tage ind, for at få hul på sagen. Men hun bliver i første omgang nedstemt. Resten af holdet mener at de skal have hjælp af en guru, idet fremgangsmåden i drabene virker ret rituelt. 

 

Dette er bind to i serien om Efterforsker Mina Dabiri og Mentalisten Vincent Walther, og ja naturligvis kommer den anden hovedpersonen også ind i handlingen. Det er en del nemmere nu at få styr på disse to specielle individer. Har man læst det første bind i serien (Box), så kender man nu de særheder er kendetegner Mina og Vincent, der er dog blevet skruet lidt ned for hendes voldsomme bakteriefobi i forhold til første bind og det klæder helt klart handlingen.

Der bliver brugt en del energi på deres indbyrdes relationer og der er bestemt også noget at beskrive, det er er ikke blevet nemmere af at der er gået 2 år siden, de sidst blev kastet ud i en kriminalsag sammen. Men der er også blevet en del plads til de andre i efterforskningsteamet. De bliver hver især skubbet ud i sjovt, spændende og interessante udfordringer, også nogle man ikke lige havde se komme.

Læseren er med det unge offer i det fangenskab han bliver budt. Det er dæleme uhygge på højeste plan, og tankerne hos drengen er en 5-årigs tanker. Det giver godt med gys og rislen ned af rygraden. Dermed er det åbenlyst, at er man en læser der ikke kan klare at læse om grusomheder mod små børn, så er man nu advaret. Det er ikke udpenslet, men tilstede.

De to forfattere beviser endnu engang at en krimiforfatter og en mentalist er et godt match når der skal skrives hårrejsende krimier. De har skruet en virkelig fremragende historie sammen, hvor plottet hænger 100 % sammen og man er underholdt fra side 1 og helt til slutningen. Det er en lang bog, men den er bestemt ikke for lang. I mine øjne er den langt bedre end første bind.

Skal dog lige gøre opmærksom på at man først bør læse “Box” inden man kaster sig over “Kult” – der er mange informationer man går glip af, hvis man hopper over. 

 

 

Faktaboks:

Titel: Kult
Forfatter: Camilla Läckberg & Henrik Fexeus
Genre: Kriminalroman
Forlag: People´s
Udgivet: 2022
Sider : 697
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)