De smukke døde

Med kriminalreporter på job

Layla Martin har fået den trælse tjans på det reklamebureau hun arbejder for. Hun skal være på job lørdag aften. Desværre for hende, er hun den eneste der skal det.

Hun bliver opsøgt af den mest mærkværdige mand. Han tager elevatoren op til hendes etage. Stiller sig i et hjørne og betragter hende med et sælsomt blik. Da hun opdager han er der, siger han: Jeg er ikke grusom. For at cementere sin udtalelse tager han en stor kniv op af sin jakkelomme. Layla flygter over hals og hoved. Han følger efter hende, men underlig nok virker det ikke som om han har særlig travlt.

Den unge kvinde opdager at gerningsmanden har hendes nøgler og hun er først rigtig prisgivet da hun når til døren ud i friheden, men er afskåret fra at benytte den. De er  imidlertid kommet et stykke ned i bygningen, og risikoen for, at nogen ser dem er overhængende. Morderen er tilsyneladende ligeglad – han eneste mission er at slukke for livet, i øjnene på den unge Layla Martin. Det er i manden øjne, det smukkeste syn man kan komme til at se. Efter mordet, lover han sig selv, at dette ikke bliver sidste gang han skal se det..

Eve Singer er journalist på en nyhedskanal. Hun har den grove kriminalitet som sit speciale. Dette gør at hun altid, ifølge chefen, skal være den første på gerningsstedet. Gerne inden politiet når frem, det giver arbejdsro. Hun skal sørge for at få billeder af liget, ligpose, blod og gerne nogle chokerede vidner. Men Eve har et problem – hun kan ikke tåle at se blod ! Hun kaster op når hun ser blod – så måske er hendes valg af stofområde ikke helt gennemtænkt. Men hun hænger i med det yderste af neglene og arbejder det bedste hun har lært.

Sagen om Layla Singer lander på hendes bord og en uhyggelig serie af grumme mord følger nu i farvandet. Gerningsmanden ser hendes dækning af mordet på tv og nu finder han en måde at få foreviget sine mord. Han ringer til Eve hver gang han vil på banen. Han fortæller hvor og hvornår han vil slå til – men ikke hvem det kommer til at gå ud over. Eve føler sig som en marionetdukke i dette syge spil. Både morderen og hendes chef vil have disse afskyelige reportager.

Denne thriller er meget fængslende og mordsagen er godt udtænkt. Morderen er gennemgribende ond og udspekuleret og totalt uforudsigelig.

Samtidig med bliver man præsenteret for Eve´s far.  Han er indirekte skyld i at Eve ingen kæreste har. Hun har selv i perioder svært ved at håndtere hendes fars syge sind. Hans alzheimer er meget voldsom. For det meste er hun nødt til at lade faderen gør lige nøjagtig hvad han vil, så bliver situationen nemmere. Så må man jo rydde op bagefter. Han kræver så meget tålmodighed og det er svært at håndtere når man også bliver udfordret på jobbet.

Dette er forhåbentlig starten på en ny serie om Eve og de folk der er omkring den unge journalist – der kan sagtens skrives flere historier omkring dette spændende set-up. Den kan klart anbefales til sommerlæsningen – men advarsel : ikke for tæt på sengetid !

 

Faktaboks: 

Titel: De smukke døde
Serie: Eve Singer #1
Forfatter: Belinda Bauer
Genre: Thriller
Forlag:  Jentas
Udgivet: 2017 
Sider: 346
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.