Skurvognsdetektiven

En privatdetektivs arbejde

Kasper Havtorn er privatdetektiv i ordets bogstaveligste forstand.

Han tager sig af de sager der på en eller anden måde er uoverskuelige, eller for lille til at politiet vil gå ind i sagen.

Et velhavende ægtepar, frygter at der er sket noget voldsomt med deres datter. Hun er 18 år og en meget flot pige. Hun har en sen aften været på rideskolen, for at se til sin hest og derefter har ingen set hende. Efter det obligatoriske døgn politiet mener der skal gå, bliver hun efterlyst officielt. Men der sker stadig ingen fremskridt i sagen. Kasper bliver hyret, til at finde ud af, hvad der er sket med en unge pige.

En ung kvinde, der bor sammen med sin bror bliver forulempet af nogle forretningsforbindelser. De er blevet inviteret til søskendeparrets hjem for at snakke om et muligt samarbejde med broderen. Efter at have passiviseret broderen med et bedøvende middel i hans drink, forsøger de at forgribe sig på søsteren. Hun flygter og havner helt tilfældigt ude foran Kaspers skurvogn. Han bliver herefter hyret til at finde de to forbrydere. Lige denne sag kommer til at få personlige følger for privatdetektiven.

I Fårup Sommerland bliver forlystelsesparken hjemsøgt af tyverier. Både fra gæsternes biler men også parkens egne meget dyre el-installationer bliver stjålet.  I dette tilfælde må Kasper tage de mere specifikke hjælpemidler i brug – overvågningsudstyr og undercoverarbejde må iscenesættes.

En maritim skole i Nordjylland bliver saporteret. Deres udstyr bliver udsat for hærværk og Kasper må igang med en meget lang og udmattende overvågning for at finde synderne.

 

Skurvognsdetektiven er starten på en ny serie, om den unge flotte detektiv Kasper Havtorn. Bogen foregår i Nordjylland og det er tydelig at forfatteren selv at bosiddende i denne del af Danmark. Områdebeskrivelserne er unikke og kan let genkendes, hvis man er fra disse kanter.

Selve hovedpersonerne i romanen er “langtidsholdbare” idet de er unge smukke mennesker, der kan holde i mange år. Deres førerbunker er meget fint udtænkt. Det er nærmest en “BAT-hule” på Nordjysk med underjordiske faciliteter og supermoderne overvågningsudstyr.

Romanen nærmest råber på en fortsættelse og læseoplevelsen er meget hyggelig, den er specielt velegnet til at have liggende på natbordet, idet historierne ikke er så lange og kan klares på en aften. Der er ikke så mange af dem der hænger sammen og kan alle læses selvstændigt. Det bliver en god oplevelse at følge Kasper fremover.

Faktaboks: 

Titel: Skurvognsdetektiven
Serie: Kasper Havtorn #1
Forfatter: Tom Oxager
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Mellemgård
Udgivet: 2017 
Sider: 200
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.