Udrensning

Udrensning Book Cover Udrensning
Gotisk Krimi
Patrick Leis
Gotisk Krimi
H Harksen Production
2015
160

Bedømmelse: (4/6 stjerner)

En række mordbrande hærger forskellige steder i Europa. Politiet har svært ved at finde en sammenhæng mellem dem. Det er de samme kemikalier der bliver brugt ved hver brand. Ellers er der ikke noget der som sådan kæder dem sammen.

Specialagent Vogel bliver sat på sagen, han har også svært ved at finde den røde tråd i brandene, på trods af han taler med samtlige af de politifolk der har haft med sagerne at gøre, Dette gør at han hele tiden et skridt efter morderen.

Lige i hælene på morderen er der en mand med en ganske usædvanlig evne, han kan finde ind i morderens hoved og se hvad han har tænkt sig at gøre næste gang. Men hver gang han bruger denne evne, straffer kroppen ham fysisk. Det er et spørgsmål om tid før hans helbred ikke kan følge med længere.

Vores helt bliver fulgt af en mystisk dame, hvis opgave er, at passe på ham og gerne de ofre der helst ikke skal falde for morderens pyromaniske tendenser.

Vi følger mange forskellige personer i fortællingen. Måden vi skiller personerne af på er ret smart tænkt af forfatteren. Når vi følger morderen bliver fortællingen holdt i du-form. Så det han oplever bliver fortalt i nutid som noget han oplever nu.

De andre personer bliver holdt i 3. person. Man bliver fulgt rundt i Europa og får et lille indblik i hvor svært det egentlig er at være dansk betjent der skal samarbejde med andre politietater, med de danske forbehold

Historien er en gotisk krimi, vedlagt en del mystik, spænding og gys.

 

Jeg giver bogen 3 stjerner