Britiske Seriemordere Bind 1 + 2

 

Lone Theils har en baggrund som journalist og har i mange år opholdt sig, og arbejdet fra Storbritanien . Samtidig har hun, siden hun var barn, været flittig gæst på biblioteket og har med stor interesse igennem årene, læst en masse true Crime.

I denne udgivelse er der sat fokus på seriemordere af forskellig slags. Det er i høj grad lykkedes Theils at blande “Bolsjerne” rigtig godt og grundigt. Her er alt fra lægen Harold Shipman, der myrdede sine patienter til kæresteparret fra helvede, der kidnappede små børn, og gravede dem ned på den øde hede. 

Der er stor forskel på de typer seriemordere der beskrives, der kun har denne sygelige passion for at slå uskyldige mennesker ihjel, tilfælles.

Man får en grundig gennemgang af hvem forbryderne er, men også selve de grumme gerninger bliver beskrevet, og her må jeg komplimentere forfatteren. Disse beskrivelser kan læses af alle der tager bogen i sin hånd. Når man går i gang med en bog omhandlende mord, så må man forvente grumme beskrivelser, og som forfatter kan det være svært at finde en vej igennem forbrydelser af denne karakter, så alle kan være med. Men det formår Theils til ug.

I denne bog bliver hver sag afsluttet med – hvad skete der med forbryderne bagefter ? Man får ligeledes et indblik i hvordan det britiske samfund, har reageret på både forbrydelserne og gerningsmændene. Især efter døden, hvor man i et tilfælde var mange bedemændsforretninger igennem, før man fandt et firma der ville stå for bisættelse af en af seriemorderne.

Er man til truecrime, så er “Brittiske seriemordere” bestemt en bog man bør kaste sig over – som fysisk bog er der to dele. Den ene kom for en del måneder siden, og 2. Del er kommet for nylig (2023)

Bind 1
Ian Brady & Myra Hindley. The Moors murders. Et par der myrdede små børn – bl.a. beskrives et mord på en meget lille pige, der først opklares da man finder et ganske forfærdeligt spolebånd – et bånd der skulle få selv den mest garvede efterforsker til at sidde tilbage med tårer i øjenene

 

Fred og Rose West: Ægteparret fra helvede – der begik mindst 12 mord og misbrugte deres egne børn på grusom vis. Mordofrene blev fundet gravet ned  bl.a. i familiens baghave

 

Peter Sutcliffe – The Yorkshire Ripper. En mand der kørte rundt i byens gader og samlede prostituerede op – men ikke for at have sex som andre mænd – men får at slå kvinderne ihjel. Han dræbte mindst 13 kvinder og overfaldt endnu flere. Han gik under politiet radar i flere årtier, inden fælden klappede. 

 

Bind 2:

Dennis Nilsen: Seriemorder og nekrofil. Lidt usædvanligt for denne sag er at morderen bliver fældet af en blikkenslager, der blev tilkaldt fordi at kloaken gav problemer i den ejendom Nilsen boede i. Der lå en ubestemmelig kødmasse og blokerede for afløbet..

 

Robert Black : En uhumsk lastbilchauffør, der levede af at sætte plakater op rundt omkring i England. Det viser sig at han er pædofil og en dag er det en lille datter til en politimand der bliver taget – heldigvis er der en vågen nabo, der overså kidnapningen. 

 

Harold Shipman – lægen fra helvede. Han var udadtil en elskelig familielæge, der i mange år havde været byens foretrukne ekspert, hvis man var syg. Han havde en forkærlighed for at myrde ældre kvinder, med en overdosis medicin. Han blev dømt for 15 drab – men man regner med at han slog mere en 250 patienter ihjel – men man kunne blot ikke bevise det.

 

Faktaboks: 

Titel:  Britiske Seriemordere Bind 1 og 2
Forfatter: Lone Theils 
Genre: True Crime 
Forlag: Lindhardt og Ringhof 
Udgivet: 2023
Sider: 278
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

 

Bogen findes ligeledes om lydbog på Mofibo – som en “Original” her oplæses den på bedste vi af forfatteren selv. 

 

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen