Uhyret

Retsmedicineren Harald Sejersen er netop kommet hjem, efter en udfordrende tur til Irak. Her så han ting, ingen mennesker burde skulle forholde sig til, og han er godt fyldt op følelsesmæssigt, da han lander i København.

Men straks efter han kommer hjem, er der bud efter ham. På en bænk i Fælledparken bliver der fundet et lig – det vil sige, kun en del af et lig. Parteringsdrab er meget sjældne i et lille land som Danmark og naturligvis skal sagen håndteres af de bedste politiet kan fremskaffe. Sissel Jæger bliver sat på sagen som efterforskningsleder, og det går hurtigt op for alle implicerede at opklaringen skal gå stærkt. 

Mordene er udført yderst professionelt og det virker som om morderen har forstand på kirurgi. Snittene er yderst præcise, placeringen af ligdelene peger lige pludselig mod Haralds egen arbejdsplads – Rigshospitalet. Et sted hvor man som patient burde kunne føle sig tryg, men også et sted hvor man gerne skulle blive rask og ikke risikere det modsatte. 

 

“Specialisten” er en såkaldt “mofibo original”, men bogen udkommer som fysisk bog allerede den 18/8. Så hvis ikke man har streamingtjenesten så skal man ikke vente så længe. Den findes til den tid hos enhver bogpusher rundt om i landet. 

Anmeldelse:

Denne ny krimi/spændingsserie er skrevet af et nyt fremragende “krimi-makkerpar”.

Lotte Petri er i forvejen er kendt som en bragende dygtig krimiforfatter. Jo mere hun skriver, jo bedre bliver det . Hun er også kendt for ikke at spare på psykologiske og grafiske effekter i sine krimier – og det får læserne glæde af,  også i denne her udgivelse. 

Hans Petter Hougen er derimod sprunget ud i noget helt nyt. Han er ligeledes forfatter, men har indtil nu kun beskæftiget sig med “True Crime – genren” hvor han både alene men også med kolleger han har samarbejdet med igennem årene, beskrevet sit arbejde som retsmediciner. Han har en hel del bøger på sit cv allerede.  Han har en kæmpeerfaring indenfor retsmedicin og det skinner igennem i “Udyret – Specialisten”. 

Lotte og Hans Petter har nu “flettet fjerpen” og har skrevet starten på en serie, der indtil videre skal rumme 4 bind. Det er som kræsen krimielsker, skønt at høre at denne her ikke er en “standalone”. 

Jeg har lyttet til “Udyret – Specialisten” og det er absolut umuligt at slukke igen, når man først er igang. Det er en “almindelig” krimi langt hen af vejen, men den bliver perfektioneret ved, at den bl.a. krydres med grumme, voldsomme og psykologisk udfordrende scener hvor gerningsmanden er alene med sit offer. Disse scener emmer af en ondskab der giver totalt gåsehud og kuldegysninger ned af ryggen – især da man lidt senere finder ud af hvad han egentlig gjorde ved dem.. 

Det er ikke en fortælling for alle og enhver – men for dem der ikke har noget imod at det bliver grumt – for det gør det. 

 

Faktaboks:

Titel: Udyret – del 1 : Specialisten
Forfatter: Lotte Petri & Hans Petter Hougen
Genre: Krimi/thriller 
Forlag: Mofibo/People’s Press 
Udgivet: 2022
Sider : 9 timer 5 min – at lytte 
Bedømmelse:
 6 out of 6 stars (6 / 6)