Irène

Irène Book Cover Irène
Camille Verhoeven #1
Pierre Lemaitre
Thriller, krimi
Lindhardt og Ringhof
2014
Paperback
369

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Camille Verhoeven er en politikommissær på 1½ meter og leder af kriminalpolitiet i Paris.

De finder 2 kvinder i en lejlighed i et snusket kvarter. De er myrdet på den mest bastialske måde, så selv den mest garvede politimand har svært ved at være i lejligheden bagefter

Camilles kone er højgravid og går hjemme og venter på familieforøgelsen, hun læser i den forbindelse masser af bøger og helt tilfældig støder hun på en roman hvor fremgangsmåden mordene bliver begået på ligner meget den sag Camille arbejder med lige nu.

Snart findes der flere mordsager der kan kædes sammen med bestseller-krimier. Politiet er på bar bund, alle der læser mange krimier er potentielle gerningsmand til disse sager. Indtil Camille finder en måde at kommunikere med morderen på. Han udsættes hermed også for en farlig eksponering ved at tage denne kontakt.

Romanen er velskrevet og i perioder er den ret voldsom i beskrivelser af mordofre og lign. Men hvis man har indstillet sig på at dette er tilfældet så er bogen meget underholdende.

Personerne i bogen er meget farverige og der er en passende miks af politisag og privatliv uden noget af det bliver for meget. Bogens opdeling er rigtig fin. Man har dagene for sig og dagene bliver igen opdelt af kapitler – så man er altid med på at man begynder på noget nyt. Det er godt tænkt.

Bogen er første del af en trilogi – som dog er udkommet efter 2. del og 3. del er lige udkommet i dag – så selve rækkefølgen af udgivelserne er meget forvirrende – men det er jo rart at man kan begynde ”forfra” Den næste tid følger anmeldelser af de andre i serien.

Dog havde jeg gættet noget af slutningen og dette trækker bogen ned på 4 stjerner – men det må jo også siges at være ganske godt.