Forklædt til mord

En ung kvinde, Isabella er for nogen tid siden bliver opereret i maven. Under operationen sker der en fejl. Den opererede læge glemmer en sårklemme i kvindens mave. Der er ingen af det sygehuspersonale, der medvirker til operationen, der sørger for at der bliver talt remedier, inden patientens sår lukkes igen.
De smerter hun efterfølgende døjer med er ubeskrivelige. Men der er ingen der vil hjælpe, eller i det mindste tage hende alvorlig. Hun henvender sig til sygehuset og til sin praktiserende læge – men forgæves. Alle behandler hende nærmest til hypokonder og fortæller hende, at det er noget hun bilder sig ind – alle har jo ondt efter en operation, det går nok over igen.

 

En mand findes myrdet på en øde maskinfabrik. Han er bl.a. blevet overhældt med kogende vand, i levende live. Morderen har fikseret sit offer med gaffatape omkring ankler og hænder, så ofret har ikke kunnet værge for sig. En vantro vagtmand finder ham og slår alarm. En søster til ofrets hustru nævner noget om nogle breve, ægtemanden har modtaget på det sidste, men et truende indhold. Men brevene er smidt ud og politiet kan ikke brug dette spor til noget.

Da endnu et lig dukker op, også skamferet nærmest til ukendelighed, på samme ugedag og igen på et øde sted, hvor risikoen for at blive opdaget er minimal, dukker tanker om seriemord op i tankerne hos Marcus Falck og hans team af efterforskere.
Efterhånden som tiden går viser det sig hurtigt at efterforskerne arbejder med en urimelig høj stresstærskel, og til sidst er der ingen der glæder sig til det bliver fredag. Til sidst må der tilkaldes forstærkning fra København, til Falcks store ærgrelse .

Dette er roman nr 9, omhandlende den høje, gråsprængte Politikommisær Marcus Falck og hans faste hold af efterforskere. I denne her jager de en yderst udspekuleret seriemorder, der har den force at han er god til at forklæde sig, på de helt rigtige tidspunkter. Derfor er der rigtig mange ting der lykkedes for ham. Plottet er rigtig godt udtænkt, og som vanligt for forfatter Poul Erik Larsson, formår han endnu engang at fuppe sine læsere, lige som man tror man har “fat” i gerningsmanden – må man tro om igen.

Sideløbende med selve kriminalgåden, følger vi også Falcks gode venner Jens Winther og Maybritt Longo. Maybritt meddeler pludselig en morgen at hun vil skilles og flytter faktisk samme dag. Uden at give anden grund end at hun synes hun er kørt fast i deres ægteskab og hun ønsker at forlade ham. Da Jens får tænkt tingene ordentlig igennem og kommer han til den konklusion, at der må ligge noget andet bag – han tager da sagen i egen hånd.

Hvis man skulle være i den situation at man ikke kender Poul Erik Larsson, så kan man sagtens hoppe på her. Men vil da på det stærkeste anbefale at tage de første 8 romaner med, inden man begynder på “Forklædt til mord”, man er altid godt underholdt i selskab med Marcus Falck og co.

 

 

Faktaboks: 

Titel: Forklædt til mord
Forfatter: Poul Erik Larsson 
Genre: Kriminalroman
Forlag: Mellemgaard
Udgivet: 2018
Sider: 371
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Bogen kan læses på Mofibo