Den døde diplomat /P-vagterne #1

Mo – kører afsted fra sin fars lejlighed, iført en IKEA-skjorte og en kasket der sidder og flapre i sin bælte. Han har i en periode også arbejdet i varehuset, men der skete alt alt for lidt. Nu lader som om han fortsat har jobbet – men sandheden er at han har skiftet job – han er ansat som kommunal p-vagt. Grunden til at han ikke helt vil være ved det, er at hans omdømme hos gadens hårde bande, ville lide et knæk, hvis de kendte til hans rigtig job. Så det nemmeste er at han spiller komedien – hver morgen.

Men han synes faktisk at jobbet er en del morsommere og Mo gør en dyd ud af at holde sig gode venner med “Chef”, en kvinde med gråt pagehår, der virkelig ikke tåler at hendes flok ikke helt holder sig til hendes og kommunens regler.

En dag, Mo følges med en erfaren kollega, får de øje på en aflåst bil. Inde i bilen sidder en død mand. Bilen har diplomatnummerplader og selvom kollegaen protestere højlydt, bryder Mo alligevel ind i bilen – hvis nu manden stadig er i live ! Pludselig vrimler pladsen med blå blink af forskellige slags og det eneste Mo får ud af det er en dårlig arm og en skriftlig advarsel, hvor chef påpeger at Mo IKKE må bryde ind i biler, slet ikke diplomatbiler.

Lidt senere møder Mo en ældre dame, hun står og græder udenfor det lokale supermarked. Hendes hund “Kvik-li” er blevet væk. Mens Mo taler med damen, bliver hun ringet op. Det viser sig at hunden ikke bare er væk, den er blevet kidnappet. Dem der har hunden, vil have en stor løsesum af damen hvis hun vil se hunden igen.

Da p-vagterne senere mødes tilbage på centralen, viser det sig at det ikke er første gang de hører om med kidnappede hunde. Der er flere hunde der er bortført af skrupleløse kriminelle der har fundet en “let” måde at få penge på. Gamle damer elsker deres hunde og vil gøre alt for at få dem tilbage. 

Her tager “Chef” en usædvanlig beslutning. Der nedsættes en taskforce blandt p-vagterne – en gruppe der skal finde de kidnappede hunde – også selvom der blandt medlemmerne i gruppen findes et par stykker, der faktisk ikke kan lide hunde, og slet ikke har lyst til at finde kræene.

Anmeldelse:

Steen og Lisbeth Bille har skrevet denne spændende seriestart, med nogle af Danmarks mest forhadte personer som hovedpersoner. P-vagter er bestemt ikke bilejeres bedste venner, og mange bilejere har prøvet at få en af de irriterende afgifter i frontruden.

Men på trods af usædvanlige hovedpersoner er krimien bestemt værd at brug tid på. Man er rigtig fint underholdt og handlingen fanger fra side 1. 

Et af de “midler” forfatterne benytter sig af, er at hovedpersonerne er let genkendelige, og meget forskellige. Når man sætter vildt forskellige typer mennesker sammen, giver det naturligvis en del konfrontationer, diskutioner og udfordringer. Samtidig med får læserne gang på gang et smil på læben idet handlingen er proppet med humor.

Især en af hovedpersonerne Lykke, må fremhæves. Hun er en indesluttet og mut person, der altid ser virkelig sur ud, og ikke gider at være mentor for nye p-vagter. Hun kommer hjem til kærestens lejlighed i starten af bogen og finder sine kufferter på afsatsen – han er træt af hendes sure fjæs hver eneste dag. Så nu hader Lykke ikke kun sin arbejdsdag – men også fritiden idet hun ikke har noget sted at bo.

Det er tydeligt at forfatterparret er rutinerede i at skrive sammen, og allerede har skrevet en del bøger. De har har fundet et hold nye hovedpersoner, vi som læsere kan glæde os til at følge fremover – der er klart lagt op til flere eventyr med den umage flok.  

Denne udgivelse kan læses af alle der elsker en god krimi – der er ingen udpenslede scener af voldelige karakter der kan støde nogen – genren kan nærmest betegenes som cosy-Crime.

Bogen kan bestilles ved den lokale boghandler eller hos forfatterne selv – se linket i faktaboksen. Men den kan ligeledes lyttes og læses hos streamingtjenesten Mofibo, hvor den ligger som “Original” 

Giver bogen mine varmeste anbefalinger, og glæder mig allerede til det næste eventyr at parret udsætter p-vagterne for. 

Faktaboks: 

Titel:  Den døde diplomat /P-vagterne #1 
Forfatter: Steen & Lisbeth Bille 
Genre: Krimi 
Forlag: Umlaut / mofibo 
Udgivet: 2023
Sider: 406
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

 

 

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen