Akrash

Axel Steen på meget dybt vand

Akrash Book Cover Akrash
Axel Steen #3
Jesper Stein
Kriminalroman
Politikens forlag
2014
349

Bedømmelse: (5/6 stjerner)

Axel er meget langt ude. Hans misbrug af stoffer, sprut og kvinder har sendt ham på afgrundens rand.

Han møder en meget ung kvinde som får ham charmeret hjem i seng. Hun er forførende, smuk og har kokain i tasken, og Axel kan ikke stå for nogen af delene.

Herligheden varer en weekend, og han opdager i sin rus flere gange at hun har en mystisk adfærd. Det viser sig hun er hyret af den største narkokurer på Nørrebro. Hun har filmet Axel mens han har taget kokain og andre kompromitterende situationer..

Moussa, narkokureren er tiltalt for at have betalt sig fra 3 mord hos en "hitman". Han ved, at bliver han dømt , bliver han udvist til Marokko, et sted han aldrig har været. Nu bruger han Axel til at få politiets oplysninger i sagen, mod at tilbageholde de optagelser af Axel og Luderen.

Ved siden af hyrer han en advokat som Axel kender særdeles godt, til at forsvarer sig i rette, Axels ex-kone.

Axel har intet valg...

Denne 3. bog om den uortodokse kriminalbetjent er speciel, i forhold til de første 2. Dens focus er det misbrug Axel har rodet sig ud i. Det fylder rigtig meget i bogen, men efterhånden som læseren kommer ind i bogen, finder man ud af hvorfor.

Læseren får et indblik i, hvor langt ud man kan komme, og hvordan omstændigheder man ikke selv kan styre, kan få en til at udføre gerninger som ligger så langt væk fra ens personlighed, faglighed og samvittighed.

Bogen får 4 stjerner.