Bornholmerdybet

Dødsfald på bornholmerfærgen

Julie Krogh Kjærgaard er havbiolog. På Bornholm er der en gruppe videnskabsmænd der forsker i om man kunne lave en tunnel fra Bornholm til Sverige.

I processen skal de bruge hjælp af Julie. Hun skal på havet og lave en del beregninger og tage prøver og deslige. På vej til et vigtigt møde med netop ”tunnelgruppen” bliver Julie opsøgt af en mand på Bornholmerfærgen. Han sidder sig overfor hende i cafeteriet og det hele ser meget uskyldigt ud.

Julie falder lidt senere ned af trappen der fører ned til bildækket og falder meget uheldigt. En af øens præster Agnethe Bohn, forsøger at genoplive den unge kvinde men forgæves. Hun er erklæret død inden de bærer hende ud af færgen.

Præstens fætter Lars Bohn Hansen, bliver efterforskningsleder på sagen om den døde havbiolog. Han er ikke synderligt tilfreds med at Agnethe allerede er involveret i sagen. Umiddelbart ved de første undersøgelser ligner dødsfaldet et hændelig uheld. Men da de senere gennemser overvågningsfilmene fra færgen vender billedet. Især da de får øje på en fremmed arm på optagelserne af faldet. Men hvem kan have glæde af kvindens død?

Agnethe og Lars har ikke helt fundet hinanden efter den sidste mordsag de var sammen om at opklare (Granitgraven) og tingene bliver ikke bedre af at Lars´s mor absolut ikke bryder sig om Agnethe. Da Lars` kone bliver alvorlig syg spidser tingene til, nu må der samarbejde til hvis opklaringsarbejde, børn og hospitalsbesøg skal koordineres og det hele skal nås.

I denne roman har Pernille Boelskov skrevet en rigtig god krimi. Hun har formået at tage et tema op der betyder meget for Bornholms indbyggere og illustrere det så spændende at det næsten ikke er til at ligge bogen fra sig.

I Bornholmerdybet kommer man virkelig med til solskinsøen. Der er flotte naturbeskrivelser så levende at man ønskede at man var der.

Ved siden af beskriver forfatteren en mand i dyb krise. Selve forløbet er meget troværdigt og holder 100 %.

Så har man aldrig været på Bornholm, så kan man komme det i denne bog, og hvis man har er det jo et kærligt gensyn. Kan kun give 5 stjerner herfra og glæder mig til den næste.

 

Faktaboks: 

Titel: Bornholmerdybet
Serie: Agnethe Bohn #2
Forfatter: Pernille Boelskov
Genre: Kriminalroman
Forlag:  4. til venstre 
Udgivet: 2017 
Sider: 367
Video : Pernille Boelskov 
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.