Mordene på Helholm

Politiassistent Rasmus Aagaard var indtil for kort tid siden, ansat ved Københavns politi, hvor hans hverdag var at konfrontere og håndtere barsk kriminalitet. Men nu er han blevet forflyttet til den lille ø i Kattegat – Helholm. Et samfund hvor ingen ligger mærke til hvad klokken er og hvor hans største udfordring er at holde sig professionelt vågen, når han er på vagt. 

Men da to drenge finder et kranium i skoven, ser der endelig ud til at ske noget.

Agnes Wrangler er journalist på den lokale radiostation, Radio Swift. Hun har ansvaret for det redaktionelle stof omkring økonomi – men det er ikke her den unge kvindes største interesse er. 

Hun har lavet den aftale med kæresten Morten, at hun skal slukke computeren og komme i seng når klokken er 12. Derudover skal hun overveje sit forbrug af cannabis. Men Agnes elsker True Crime. Hun har sin egen blog, Nattens Stemme. Her bruger hun oceaner af fritid. Hun bliver nærmest manisk besat af den sag, hun arbejder på. Gamle danske drabssager der er uopklarede er hendes målgruppe. Det betyder også at de aftaler hun har lavet med kæresten, langt fra bliver overholdt. Hun oplever flere gange at vågne ved skrivebordet foran den åbne computer.

Hun bliver ringet op af sin storebror – faderen er meget syg og det kunne være rart hvis Agnes ville komme og holde jul – på Helholm. Et sted Agnes ikke har set i mange år – hun havde faktisk håbet aldrig at komme tilbage dertil…

 

Forfatter Inger Wolf har med “Mordene på Helholm” opstartet en helt ny krimiserie, og man må sige at det er en yderst lovende seriestart.

Scenen er sat på en lille ø i Kattegat, som er yderst velegnet til uhygge og mystik. En ø der i turistsæsonen bliver overrendt af feriegæster, men udenfor sæsonen, er det svært at slippe afsted med mørkets gerninger, idet alle kender alle. Det er til gengæld også samfund somme disse, at gammelt nag lever i bedste velgående, hvilket gør det svært at vende hjem igen, efter flere år.

Bogens to hovedpersoner er begge udefrakommende personer, der bliver tvunget til øen af forskellige omstændigheder, og derfor skal lære øens beboer at kende helt forfra. Klart en fordel for læseren, idet disse har de samme premisser. 

Forfatteren mestre helt kunsten at fordele privatliv og mordsager i passende cocktail, så læseren bliver rigelig underholdt. Vil lige indskyde at bogen er af den barske slags og der er beskrivelser der ikke er egnet for alle. Men det ved den faste læser, at dette er typisk for Wolf.

Bogen er simpelhen svær at slippe igen når man får startet, så det er vigtigt at have “dagen fri” inden man giver sig i kast med “Mordene på Helholm” 

 

Faktaboks: 

Titel: Mordene på Helholm – Agnes Vrangler #1
Forfatter: Inger Wolf 
Genre: Kriminalroman
Forlag: Peoples Press 
Udgivet: 2023
Sider: 364
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)

 

Bogen kan lyttes og læses på streamingtjenesten : Mofibo.