Ubuden

 

Benjamin er startet som pædagog i en børnehave. Han elsker at være sammen med børnene og deres påfund fylder en lang arbejdsdag.

Det er alligevel lidt uhyggeligt da han for første gang skal have lukkevagt. Da han komme ud til sin cykel synes han at der er en skygge i det ene vindue – da han kommer tilbage på stuen, med skrækken for at have glemt et barn siddende i maven, er værelset tomt…

En ung mor flytter ind i en ny lejlighed sammen med sin søn. Hun er glad for lejligheden indtil den dag hvor sønnen ser over hendes skulder – og siger at der står en person i gangen – især da hun selv får øje på den mørke skikkelse.

En mand er voldsomt forelsket – han har en masse minder omkring livet med sin elskede. Alle de gange de har været sammen, alle de gange de har elsket, alle de gange de har deklareret hinanden kærligheden – skal hun virkelig leve uden ham nu ??

Hvordan hjælper man sin elskede, der har svære psykiske problemer på bedste vis ? Når hun har hallucinationer og er voldsom angst ? Hvad nu hvis ens elskede ikke er psykisk syg – men er blevet besat af en demon ?

Anmeldelsen: 
Teddy Vork har i “Ubuden” skrevet en række noveller, der vil få enhvers nakkehår til at rejse sig. Han har en enestående evne til at bygge en stemning op også lader det onde stikke sit grumme ansigt frem når man mindst venter det. Eller er blevet “snydt” et par gange, hvor man tror nu kommer det..  – en “ulven kommer” effekt, der er ganske genial.

Samtidig evner forfatteren at sætte historierne i ganske almindelige situationer som alle på en eller anden måde har haft berøring med, eller oveni købet selv har prøvet. Det gør bestemt ikke læsningen mindre hårrejsende. Kan tværtimod give stof til eftertanke når man står i situationen/omgivelserne næste gang. 

Historierne handler om du og jeg. Dette gør oplevelsen nærværende og interessant – kan klart anbefale alle der elsker “gyset” at læse “Ubuden”. Men man skal klart være fan af gysergenren før man kaster sig over værket, og få den optimale udbytte af den. 

Forfatteren har med netop denne bog vundet “Årets Danske Horrorudgivelse” som han modtog på årets Krimimesse, og det er 3. Gang han har vundet denne pris og det er jo ganske fortjent. 

Faktaboks: 

Titel:  Ubuden
Forfatter: Teddy Vork 
Genre: Gyser 
Forlag: 2 feet entertainment 
Udgivet: 2023
Sider: 287
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Bogen er et anmeldereksemplar der er tilsendt af forlaget – Skal derfor markeres som “reklame” – men er alligevel blot en boganmeldelse der beskriver min mening om bogen