Kat

Maria har mødt en gammel skolekammerat. Ikke en Hr. Hvemsomhelst, han var klassens prygelknabe.

Det er imidlertid gået ham godt, Henrik er blevet salgschef og har fået det han allerhelst vil have her i livet – penge.  Da han møder Maria får han lyst til at invitere hende ud, for at spise dyrt og fint. 

Maria tænker med gru tilbage til skoletiden. Allerede dengang havde hun lidt ondt af Henrik, dette er nok den overvejende årsag til at hun acceptere invitationen.

På vej hjem involveres hun i en trafikulykke. En taxachauffør kommer til at køre en kat ned. I en undvigemanøvre vælter Maria på sin cykel, og inden hun ser sig om sidder hun fortumlet på kørebanen, med et kattehoved i skødet. Denne ulykke ændre hele hendes liv.

Rundt omkring i København sker der en række bizarre ulykker, alle med en sort hankat i centrum – en død sort kat.

Anmeldelse. 
Det er 25 år siden at Steen Langstrup startede sin karriere som skribent og netop “Kat” er den første roman i forfatterskabet. Det er bestemt ikke svært at fornemme, at her er en forfatter med noget på hjertet. 

Der bliver ikke lagt fingre imellem hvad uhyggen angår. Bogen er bygget op af hurtige sceneskift og genkendelige figurer. Man sidder igennem hele historien med en uro i maven, og ind imellem glædes man over at det ikke er en film man ser – så havde en stor pude nok været påkrævet. 

Er selv ejer af en stor sort hankat, han skulle lige ses i øjnene efter endt læsning og han er den han plejer at være 🙂 

Steen Langstrup bruger virkningsfulde beskrivelser, når uhyggen skal opbygges – der kan nævnes at katten har en effekt på elektriske apparater. Den kan få radioen til at spille den melodi der lige passer ind i den situation der er ved at udvikle sig – godt tænkt af forfatteren. 

Personerne i historien er let at genkende, nogen alle kender og det giver faktisk uhyggen en ekstra dimension, det er ikke altid at disse personer handler som man venter.. 

Vil helt klart anbefale “Kat” hvis man er til gysere, den er hurtigt læst og man bliver godt underholdt. Selvom debuten er 25 år gammel, kan den stadig får nakkehårene til at rejse sig. 

Bonusinfo: ‘Kat’ blev filmatiseret i 2001 og radiodramatiseret i 2005.

Faktaboks: 

Titel: Kat 
Forfatter: Steen Langstrup 
Genre: Gyser 
Forlag: 2 feet entertainment
Udgivet: 1995
Sider : 169
Bedømmelse:
 4 out of 6 stars (4 / 6)

“Kat” kan lyttes/læses på Mofibo. Lydbogen er indlæst af Klaus K. Elmer