Hvepsereden

 

 

 

 

Hvepsereden Book Cover Hvepsereden
Daniel Trokic - serie # 4
Inger Wolf
Kriminalroman
People´s Press
2013
alle formater
294

Bedømmelse: (6/6 stjerner)
Dette er mit første møde med Inger Wolfs bøger, og jeg må sige det bliver bestemt ikke det sidste.

Hun skriver fremragende, medrivende og du bliver fanget i historien efterhånden som den bygger sig op. Forfatteren evner at holde styr på personer, tidspunkter hele bogen igennem. Der er meget uhyggelige flashbacks som giver kuldegysninger ned af ryggen.

Bogen handler om nogle bizarre mord, hvor det er teenagedrenge der er ofrene. Drengene kender ikke hinanden og de har ikke sammen omgangskreds, som udgangspunkt.

Drengene ligner hinanden lidt og er i samme aldersklasse, det er de eneste faktorer der binder ofrene sammen.

Metoden de er slået ihjel på ligner hinanden så meget at det ikke kan være to forskellige gerningsmænd der har udført dem. Så der er tale om en seriemorder.

Daniel Trokic er på ferie i Kroatien, han er ikke mere end lige kommet derned da han er nødt til at vende tilbage til Danmark. Den sag er mere end hans hold kan klare uden hans hjælp…

Lisa Kornelius, Daniels højre hånd, har problemer med at finde tilbage i sit arbejde efter den sidste sag. Hun tvivler på om hun kan klare jobbet, samtidig slås hun med problemer på hjemmefronten. Hendes mor ligger for døden og kæresten er der ikke rigtig for hende.

En sindssyg mand fra nærmest lukkede afdeling hører tilfældig om det første mord, dette sætter for alvor gang i hans psykose, morderen har spredt hvepse omkring sit offer og patienten har tvangstanker om hvepse. Han flygter fra den lukkede afdeling og prøver at gøre op med de dæmoner der hjemsøger ham.

Slutningen er meget hektisk, Hvis det var en krimi i tv, ville man nok hente puden og kun se den med et halvt øje …