A – Mørket lyver altid

Anita Madsen havde været sammen med sine venner i Ungdomskubben. Det var blevet sent og hun skulle cykle hjem. Hun var glad – Kim havde givet hende et kram, hendes tanker var allerede langt fremme i forholdet til Kim, da en bil kører op foran hende. Næste dag blev hun meldt savnet af forældrene. 

Nu er der gået 37 år siden Anita forsvandt. Tidligere politibetjent Asker Hartvig har store problemer. Han har dameproblemer, familieproblemer og ikke mindst en spilafhængighed han ikke kan komme af med. Dette gør, at han altid er i pengenød. Lige nu forsøger han at afhjælpe problemet ved at tage lidt løst arbejde via firmaet “Mand og bil”. 

En dag kommer der helt tilfældigt en kvindelig løber forbi, hun virker kvik i replikken og måske har hun et godt øje til Asger og han bliver lidt forvirret – som om man ikke har problemer nok..

Asger bliver hyret, som “Mand og bil” og bliver sendt ud til en gård. Der skal lægges gulv i en tilbygning der skal tages i brug, og det er det eneste manden i huset ikke kan finde ud af. Asger er nødt til at brække det gamle op for at kunne lægge det nye gulv. Under det gamle gulv finder han noget han ikke har regnet med – og de må sende bud efter politiet. 

Asgers bedste ven Iben Brahms får sagen om skelettet i kælderen, og pludselig begynder de to at arbejde parallelt omkring sagen. Hvem er det de har fundet i kælderen ? Hvorfor er der ingen der har savnet vedkommende ?

 

Anmeldelse: 
Forfatter Lars Thomassen er her påbegyndt en ny krimiserie, med nye hovedpersoner og nye scenarier. Men som vanligt for denne forfatter, er handlingen lige noget for en garvet krimielsker. Det handler om en gammel forsvindingssag, og ja lad mig afsløre at søde Anita er ikke død. Hun bliver holdt fange i en kælder, og det er bestemt ikke et rart sted at være. Læseren bliver inviteret med ned i rædselskælderen, hvor Anita meget hurtigt lære at klarer sig selv på bedst vis. 

Lars Thomassen er efterhånden en dreven herre, hvad uhygge angår, og jeg må sige, de beskrivelser fra kælderen, er hårrejsende og tåkrummende læsning. Både psykisk og fysisk terror på højeste plan.

” A – Mørket lyver altid” er en rigtig god seriestart. Man får præsenteret hovedpersonerne, uden at man får det hele serveret, der skal jo være mystik til overs til de næste. Samtidig får man en handling med et plot der holder 100%. 

Hvis man elsker lidt gys her i sommervarmen, så skal man til boghandleren for at bestille denne her. Det er en historie der bliver siddende i kroppen længe efter endt læsning. 

 


Titel: A – Mørket lyver altid

Forfatter: Lars Thomassen
Genre: Thriller – Brahms & Hartvig #1
Forlag: Månen 
Udgivet: 2022
Sider : 374
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)