H.C. Andersen-Morderen

En lille pige Maja, på omkring 10 år bliver fundet i en baggård i Odense, på årets første dag. Hun er iført en blå kjole med et hvidt forklæde. Hun har bare tæer, men det mest uhyggelige er det sælsomme smil hun har om munden. Hendes hud er, på grund af ekstrem kulde påvirkning, bleg og blå – et ligner umiddelbart at hun er frosset ihjel.

Mordet ligner en scene fra H.C. Andersens eventyr – “Den lille pige med svovlstikkerne” ikke mindst fordi man på pigens fingre finder rester af det materiale man bruge til  tændstikker i dag. 

Smilet på pigens ansigt er lavet efter døden er indtruffet. Et mord på en lille pige på 10 år, det er noget der gør indtryk på selv den meste hærdede politibetjent og Odenses indbyggere bliver virkelig opskræmte og utrygge. 

Da forældrene afhøres, kan de ikke rigtig komme med brugbare informationer og umiddelbart er der ingen grund til at pigen skulle lide en grusom død. Den formiddag hun forsvandt var husets rytme som vanlig, men pigen virkede glad over et eller andet. Hun havde siddet med sin Ipad og havde sunget med på alle radioreklamerne og det var ikke noget hun havde for vane. 

Maja manglede ikke noget, hendes forældre var velhavende og hun fik stort set hvad hun pegede på. Politiet fornemmer dog at faderen brugte meget tid på arbejdet, så måske var det eneste pigen ikke fik at forældrene lidt af deres kostbare tid og nærhed. 

Forældrene fortæller politiet at Maja var ret vellidt i sin klasse, men da efterforsker Tom Kross taler med pigens klasselærer kommer en anden sandhed frem. Majas sociale kompertrancer var få og hun var en “mopper” og fik andre med på det . Hun havde ifølge klasselæren ikke en eneste sand ven. 

Maja havde en hel del videoer liggende på sin youtube-kanal. Disse videoer var med til at fastholde billedet af den rige pige med høj social levefod – men uden venner. 

Krisepsykolog Dina Beck bliver viklet ind i sagen idet Majas klasselærer er ret mærket af mordet på eleven og har brug for psykologens hjælp. Dina er enlig mor til en lille dreng og gennem hendes nye klient vokser hendes frygt for at være alene hjemme, også sønnens sikkerhed bliver nu mere usikker i psykologens fantasi – eller måske ikke kun i fantasien?

Da endnu en pige forsvinder og bliver fundet myrdet – hvor mordet kan sammenkædes med et H.C.Andersen eventyr bliver det hele meget mere mystisk. 

 

Kross og Beck er en “Original” og H.C.Andersen-morderen er første sæson. Den er skrevet af Brian Wind-Hansen og Sanne Wind-Hansen. De har bestemt skrevet en historie der fanger

Alene det at deres første ofre i serien er mindreårige børn gør at man gyser lidt mere. Selve mordene er rigtig godt fundet på og meget originalt at det skal handle om enhver fynbos stolthed – H.C.Andersen. Uden helt at gøre det alligevel. 

Man får lejlighed til at lære nogle mindre berømte eventyr at H.C.Andersen at kende – bl.a. De røde sko. Et virkelig grusomt eventyr som også bliver brugt bedst muligt i historien her. 

De to hovedpersoner i historien – politimanden Tom Kross og krise-psykologen Dina Beck kender fra historiens start ikke hinanden og det er faktisk først sent i historien, de faktisk møder hinanden. Det er usædvanligt at to hovedpersoner er det “hver for sig”. 

Det er forfriskende at handlingen er trukket til Fyn/Odense, der er ikke ret mange historier, krimier eller andet litteratur der foregår i Fyns “hovedstad”.

Alt i alt er “H.C. Andersen-morderen” bestemt et godt valg hvis man skal  lytte /læse en god krimi på Mofibo. Man er bestemt godt underholdt hele vejen igennem. Glæder mig rigtig meget til den næste sæson kommer – det må være snart, idet denne her har lidt tid “på bagen”. Man kan også finde historien som paperbackversion hos Arnold Busk. 

Historien bliver oplæst af Martin Greis-Rosenthal. Han gør historien interessant og spændende at lytte til. 

 

Faktaboks: 

Titel: Kross og Beck – H.C. Andersen-morderen 
Forfatter: Brian Wind-Hansen og Sanne Wind-Hansen
Genre: Krimi – Original (Mofibo)
Forlag: Mofibo
Udgivet: 2019
1. sæson er på 10 afsnit og tager 10 timer at lytte 
Oplæser: Martin Greis-Rosenthal
Bedømmelse:
 5 out of 6 stars (5 / 6)