De frosne flammer

Niels Oxen er tilbage for fuld udblæsning

Alle tror at Niels Oxen er død. Efter begivenhederne i den forrige roman “De mørke mænd” havner Niels i en båd der eksplodere i farvandet mellem Danmark og Sverige.

Logen “Danehof” også kaldet “de mørke mænd” har i den forgangne tid, ledt efter den tidligere jægersoldat. De har betalt gud og hvermand for informationer der kan fortælle dem om Niels skæbne. Men ingen ved noget og ingen har set noget.

Men Niels Oxen er i Sverige. Lykken var med ham og en svensk kvindelig eneboer, tilfældigvis pensioneret sygeplejeske, fandt ham og har plejet ham tilbage til livet.

Under sit ufrivillige “ferie-ophold” i Sverige finder Oxen ud af at det eneste der betyder noget for ham i denne verden er hans søn Magnus. Men med en mordanklage hængende over hovedet (ref: de mørke mænd) kan han ikke få en tilværelse hvor han kan være sammen med Magnus.

Han er nødt til at finde ud af hvem logen “Danehof” i virkeligheden er og få gjort op med dem. De står bag mordet på gamle Fisk og er de eneste der kan rense Oxen for anklagen.

Hans tidligere makker, Margrethe Franck, er blevet fyret fra PET og er blevet kassedame i Netto og ordner vasketøj på et hotel i midtbyen. Da hun opsøges af Niels tændes hendes begær efter hævn.

De mødes hos deres tidligere chef for PET, Axel Mossman der nu er pensioneret og bruger tiden på at gå tur med sin hund. De beslutter sig får at få ændret på deres nuværende tilværelse og begynder at lede efter bagmændene bag “danehof”

 

Det er meget tydelig at bogen er en nr 3. Der er mange henvisninger som man klart bedst kan følge med i,  hvis man har læst de forrige bind i serien. Bogen kan dog læses selvstændigt.

Bogen giver stof til eftertanke. Hvis nu landet havde en undergrundsmagt-elite som bestemmer uden nogen ved hvem de er. Med magt til at bestemme over alle instanser i landet udenom Christiansborg. Tanken er interessant og meget skræmmende.

Bogen når op på 4 stjerner og er man Niels Oxen fan bliver man taget med på en fantastisk rejse.

 

 

Faktaboks: 

Titel: De frosne flammer
Serie: Niels Oxen #3
Forfatter: Jens Henrik Jensen
Genre: Kriminalroman
Forlag:  Politiken
Udgivet: 2016
Sider: 544
Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)