Bødlernes daggry

En enlig kvinde bliver fundet brutalt myrdet i sin lejlighed. Da efterforskerne ankommer til lejligheden, er det straks tydeligt at det ikke handler om et almindeligt partnermord, eller lign. Det er en spektakulær og morbid scene der har udspillet sig på gerningsstedet. Selv den mest garvede politimand har svært ved at være her.  

Da liget undersøges nærmere virker det som om morderen har været meget forsigtig omkring offerets bevidsthedsniveau under udførelsen af drabet. Det har taget lang tid – så morderen kunne have sin helt egen “fest”.

Cecilie Mars har svært ved at falde ordentlig til i sin nye rolle som drabschef. Hun tager stadig med sine kolleger ud i marken og har allerede fra starten af en speciel ledelsesstil. Hun er så lidt på kontoret at hun ikke rigtig gider at indrette det, det ligner stadig det forgængeren havde.

Hun beordres til fest med de øverste i politiets ledelse, og må for første gang i mange år, trække i nederdel, hvilket morer hendes efterforskningshold, især fordi det er tydeligt at hun overhovedet ikke befinder sig godt i sådan en indretning. 

Efter receptionen møder hun Justitsminister Beatrice Klerke der sørgede for at Cecilie blev drabschef. Hun har en opgave til Cecilie, en opgave hun skal klare ved siden af sit arbejde, en meget speciel opgave.

Samtidig står DUP, politiets interne “politi”, med en sag – en sag der impliceret Cecilie og en mand fra det kriminelle miljø der er forsvundet. Jorden brænder under fødderne på den nye drabschef – ikke mindst da hun ligeledes bliver presset hjemmefra. Hendes vicevært er bange for, at narkosalget i deres nabolag sørger for at de havner på ghettolisten, og det er jo ikke så godt.

Cecilie Mars har travlt – alt for travlt.

 

Bødlernes daggry er den sidste i serien om den kvindelige og uortodokse efterforsker Cecilie Mars. Det er klart et must i denne her, at man har læst de foregående bøger i serien. Selvom den godt kan stå alene, går man glip af alt for meget fakta, uden at have læst de forgående bind. Men man skal da heller ikke snyde sig selv for denne fornøjelse, hvis man ikke kender til Frk Mars.

Handlingen er sat i indre København og man kommer i denne serien, i berøring med undergrunden af det kriminelle miljø. Der er rigtig mange grupperinger der ikke bryder sig om Mars og hendes metoder – no spoilers…. Læs selv.

Forfatteren Michael Katz Krefeld har her skabt en figur der lever efter sine egne regler. Hun bor alene, sammen med sin træningsdukke som får nogle gevaldige tæsk i ny og næ. Cecilie har nemlig temperament, måske meget godt hun ikke er i forhold (stakkels mand, hvis dette var tilfældet)

Hele dette 3. Bind har en underbyggende uhygge og spænding, der gør bogen til en fremragende pageturner, og klart den bedste i serien. Det er helt umuligt at slippe “Bødlernes daggry” når man først er igang. Men dette kender undertegnende så godt fra den anden serie, af samme forfatter om detektiven Ravn.

Katz Krefeld formår at fastholde sit publikum så det giver lange aftner/nætter og meget lidt søvn.

Kan helt klart anbefale alle at læse “Bødlernes Daggry” – den og hele serien om Cecilie Mars får mine varmeste anbefalinger. 

 

Faktaboks: 

Titel: Bødlernes daggry
Forfatter: Michael Katz Krefeld
Genre: Thriller/krimi
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivet: 2023
Sider: 408
Bedømmelse:  6 out of 6 stars (6 / 6)