Dø hvis du tør

En ung kvinde bliver fundet død på en mark ved byen Hjortshøj, tæt ved Århus. Hun sidder op af et træ, har en sommerhat på hovedet. Ved hendes fødder står en flaske snaps og en paraply er stukket i jorden. 

Når man står på afstand og betragter scenariet, minder det en hel del om et drab der skete tilbage i 1902. Mordet på en ung kvinde der hed Marie Sørensen. Det var den sag der for alvor fik “Rejseholdet” etableret. Men på trods at mange afhøringer og lang efterforskning blev sagen aldrig opklaret. 

Efterforsker, Jon Harding har fået et nyt job. Han er leder af en ny enhed, der minder rigtig meget om “Rejseholdet” NSFE. Naturligvis skal dette nye hold kobles på det spektakulære “Copycat-mord”. 

En pudsig detalje ved hele miseren er, at da Jon og en kollega tager ud til pigens forældre for at fortælle om tragedien, har der allerede været en politimand ude hos dem. En der kunne vise dem noget der minder om et politiskilt. Ovenikøbet en mand der kaldte sig : Jon Harding..

Ganske kort tid efter bliver en kvinde opsøgt i sit hjem. Den besøgende vil have hende med ind på kontoret. Her bliver kvinden koldblodigt skudt ned – igen minder hele sceneriet om en gammel drabssag.

Efterforskningsholdet føler sig helt på bar bund. Gerningsmandens eventuelle motiv er helt væk. Det er totalt umuligt at forudse hvor denne seriemorder/copycatmorder vil slå til næste gang. Der er utrolig mange gamle uopklarede drabssager at vælge imellem..

 

 

Anmeldelse: 

Forfatter Allan Erik Mortensen har nu afsluttet sin serie der blev kaldt “Hængedyndserien”, men han har ikke sluppet Jon Harding, der har haft hovedrollen i disse bøger. Denne nye serie hedder blot : Jon Harding. 

Hovedpersonen starter i denne nye afdeling og handlingen bliver noget anderledes, derfor denne nye serie. Må som “Stamlæser” sige at jeg mangler Jons gamle sure makker fra Gerringe – Viggo, denne kommer dog ind “fra venstre” i små passager alligevel. Men håber han får et større rolle fremover. Han er med til at gøre læsningen vildt morsom.

Denne bog er genial for den læser der kan lide True Crime. Forfatteren har været på jagt i de gamle arkiver og har støvet nogle gamle uopklarede drab op. Det er en god ide og man sidder som “True crime-fan” og leder efter detaljer ved drabsstederne, man kender til. Må også sige at forfatteren har “lånt” de mest kendte sager, som de fleste har hørt om. 

Men når det så er sagt er det en ganske udemærket seriestart, med kendt hovedperson. Man er godt underholdt og beskrivelser af drabene er ikke værre end alle kan være med.

Kan klart anbefale alle der elsker en god krimi at give sig i kast med denne her, man er underholdt og det er en pageturner, man ikke lige slipper igen.

Glæder mig til næste bind i serien, som jeg ved er på vej. 

 

Faktaboks: 

Titel: Dø hvis du tør 
Forfatter: Allan Erik Mortensen 
Genre: Krimi – Jon Harding #1
Forlag: Falco
Udgivet: 2023
Sider: 340
Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)